Pénztárca kímélő az EarMen DONALD DAC

Az EarMen legutóbb az Auris csapatával együtt megépített TR-AMP fejhallgató-erősítővel hallatott magáról, ami előtt egy kompakt, egyszerűen kezelhető és kifejezetten olcsó D/A konverterrel jelentkeztek.

Az EarMen DONALD DAC (99 USD) egy kettős tápegységgel szerelt, MQA támogatást kínáló digitális-analóg átalakító. A készüléket a visszafogott méret ellenére úgy tervezték, hogy a hordozható kategórián belül tiszta és teljes hangélményt nyújtson. A ház alumíniumból készült, míg az éleket műanyag fedi, ami némi védelmet is biztosít. A csomagban egy támaszték is található, ami megkönnyíti az eszköz biztonságos elhelyezését és használatát. A készülék RCA és USB-C konnektorokat visel, utóbbiból kettőt is kapunk, egyet az adatcseréhez, egyet pedig a töltéshez.

A kettős tápegység opciónak köszönhetően a DAC közvetlenül a forrásról, vagy hálózatról is táplálható. Egy apró fényforrás tájékoztat arról, éppen melyik áramforrás van használatban. A készülék burkolata alatt egy XMOS 200 sorozatú USB vezérlőt, valamint egy 32 bites CS43198 DAC chipet tartalmazó áramköri kártya kapott helyet. A Cirrus Logic chip számos digitális hangformátumot támogat, közöttük a PCM (32-bit/384 kHz) a DXD (24-bit/352,8 kHz) és az MQA állományokkal. Az apróság színezetlen, természetes hangélményt kínál, kitűnő szétválasztással és remek basszus válasszal.

Forrás: www.earmen-shop.com