PerfectWave DirectStream DAC – Második generáció

A PerfectWave DirectStream DAC nyolc évvel ezelőtt került a piacra, a készüléket gyorsan referencia szabványként kezdték elismerni. A PS AUDIO most elkészítette az utód modellt, amely az ígéretek szerint minden tekintetben tovább emeli a téteket.

A PerfectWave DirectStream DAC MK2 (7999 USD) egyik erőssége, hogy nem szabványos, készen kapható integrált áramköröket alkalmaz. Az egyedi FPGA kialakítás lehetővé teszi a vezérlő szoftver testreszabását, valamint könnyebb idomulását a későbbi frissítésekhez. A rendszer kezeli a PCM (705,6 kHz-ig) forrásokat és a DSD (256-ig) állományokat, minden beérkező jelet 50 bites verzióvá alakít, amiből utána tiszta DSD, majd analóg formátum lesz. A beépített digitális hangerőszabályzó megkönnyíti a készülék előerősítőként való alkalmazását, illetve társítását a végerősítőhöz.

Az új csillapító architektúra jobb rendszerszint-illesztést szavatol, a hat csillapítási szint között a rendszer a hangerőszint függvényében választ. A DirectStream DAC MK2 bemenettől kimenetig teljesen kiegyensúlyozott, az alacsony zajszint és jitter érdekében a be- és kijáratok, valamint a tápcsatalkozók is galvanikusan le lettek választva. A készüléken két I2S, két szimmetrikus, koaxiális, optikai és USB konnektorok, valamint kiegyensúlyozott és egyvégű analóg audiokimenetek találhatók. Az új generációs változat ezüst vagy sötétszürke változatban kerül forgalomba.

Forrás: www.psaudio.com