PHILIPS – Hivatalos az idei tévékínálat

Az új Philips modellek egy része az év első felében kerülnek piacra, míg a második negyedévtől további LCD és OLED készülékek megjelenése várható.

Az idei év egyik fénypontja kétségtelen az OLED806 szériát váltó a funkciókban gazdag, rengeteg fejlesztésen átesett OLED807 sorozat. A termékcsalád 48, 55, 65 és 77 hüvelykes változatban lesz elérhető, elsőként integrálja az OLED.EX panelt, amely az LG eVO kijelzőkhöz hasonlóan nagyobb (harminc százalék) fényerőt kínál. Fontos információ, hogy 48 hüvelykes változatokat még a régi megjelenítővel szerelik.

Bevezetésre kerül a középkategóriás OLED707 (706 helyére kerül) sorozat, amely 48, 55 és 65 hüvelykes méretekben érhető majd el, ennél a sorozatnál néhány kisebb kényelmi funkció finomítása jelenti az előrelépést. Az összes újabb generációs OLED készülék a legújabb beégést meggátoló technológiával rendelkezik. A Philips a 42, 83 és 97 hüvelykes 4K OLED tévékre vonatkozó terveit egyelőre nem ismertette.

A Philips idén kicsit közelebb hozza a vásárlókhoz a miniLED LCD technológiát, ami 55 hüvelykes (PML9507) modell formájában is elérhetővé válik. A fényerőt szabályzó zónák számáról (tavaly 1024 darab volt) a gyártó egyelőre nem közölt részleteket, azonban a HDMI 2.1 funkciókat megerősítette. Ezenkívül a Philips új középkategóriás LCD tévéket (PUS8807, PUS8507, PUS8007 és PUS7607), valamint belépő szintű HD készülékeket is bejelentett, ezekről azonban részletesebb információkat csupán később ígérnek.

Mindegyik friss modell a P5 processzor hatodik generációs változatát használja, az Ambilight is szintet lép és a beépített hangrendszerek is fejlesztésre kerültek. A prémium modellek esetében biztosra vehető a dedikált mélysugárzó, ezek száma a jelenleg rendelkezésre álló infók szerint kettő vagy négy lehet. A tévék HDR10, HDR10+, HLG és Dolby Vision támogatással és IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkeznek. A prémium modellek HDMI VRR, AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync Compatible technológiákkal is kompatibilisek a gördülékenyebb játék érdekében.

Az egyéb funkciók közé tartozik az AV1 videó dekódolás, a Calman Ready, a DVB tunerek, a WiFi 5 (AC szabvány), a Bluetooth 5.0, a hangvezérlés Google Assistant és az Amazon Alexa segítségével, valamint a Fast Motion Clarity eljárás. A társaság a hírek szerint továbbra sem állapodott meg az AirPlay2 és HomeKit használatáról, ahogy a VVC (H.266) dekódolással kapcsolatos hírek sem egyértelműek.

A Philips a GoogleTV rendszer problémái miatt továbbra is elsősorban az Androidra épít. A társaság néhány éve belefogott egy alternatív okostévé platform kiépítésébe (SAPHI), de minden jel arra mutat, hogy ilyen irányú ambíciójukat a sarokba állították. Az új modellek árazása egyelőre nem ismert.

Forrás: www.tpvision.com