PIEGA COAX GEN2 sorozat – Plusz négy modell

A PIEGA úgy döntött kiegészíti a Kurt Scheuch által tervezett Coax szériát, ezért négy második generációs hangfalat dobtak be a közösbe, amelyek szeptemberben kerülnek a boltokba.

A friss modellek többek között új magas és közepes tartományokat kezelő, koaxiális szalagmeghajtót kaptak, ezen felül fontos újítás, hogy a jellegzetes alumínium kabinetek nagyobb térfogattal rendelkeznek. A széria csúcsának számító COAX 811 (26900 GBP) háromutas álló hangfal. A rendszer négy darab UHQD mélysugárzót (220 mm) kapott, amiből kettő passzív radiátor. A kabinet rezonanciát a Tension Improve Module 2 hivatott csillapítani, ami szabályozott feszültség segítségével tartja kordában a nem kívánt rezgéseket.

Az új fejlesztésű C212+ névre hallgató szalag-meghajtó a speciális bevonatú fóliának köszönhetően jobb lineáris frekvenciaválaszt biztosít az alacsonyabb tartományokban, ezért könnyebben integrálható az alacsony frekvenciákat kezelő meghajtókkal. Az új meghajtó-változat 450 Hz felett kapcsolódik be a munkába.

Az átalakított merevítés és középső híd lehetővé tette egy további neodímium mágnes használatát, amit magassugárzó felett helyeztek el. A mágneseket mechanikusan választották le, ami segít megakadályozni a mágneses térben generálódó mikro-rezonanciák színező hatásait.

A sorban következő COAX 611 (14900 GBP) szintén háromutas rendszer, ami a nagytesó összes újítását megörökölte. A C212+ meghajtó mellett ezúttal öt százhatvan milliméteres UHQD (SEAS gyártmány) hangszóró dolgozik, három passzív átalakító járul hozzá az ütős basszus-reprodukcióhoz. A COAX 411 (7990 GBP) háromutas, állványra is szerelhető modell, amit kisebb helyiségek hangosítására terveztek. A rendszer C212+ és UHQD (160 mm) párost használ kompakt dobozba zárva.

A COAX 211C (4990 GBP) az új generációs modellek házimozi használatát hivatott megkönnyíteni, itt két darab százhatvan milliméteres UHQD hangszóró fogja közre a koaxiális szalagmeghajtót. Az új modellek esetében a megadott árak a szálcsiszolt fehér változatra vonatkoznak, eltérő színben és felülettel extra költségekre kell számítani.

Forrás: www.piega.ch