Pininfarinának fejlesztett a NAIM Audio

A Naim Audio 1300W teljesítményű hangrendszert készített a Pininfarina Battista számára, ami a világ első tisztán elektromos hajtású, luxus hiperautója.

A Pininfarina Battista egy megdöbbentő specifikációval rendelkező elektromos sportkocsi, amiből összesen százötven példány készül. A szemre is igencsak tetszetős verdát négy villanymotor szolgálja ki, amelyek 1900 LE összteljesítményt biztosítanak, ami mellé 2300 Nm csúcsnyomatékot társítottak a mérnökök. Az autóban egy 120 kWh kapacitású akkumulátor pakk is helyet kapott, ami átlagos tempó mellett hozzávetőleg 500 kilométer távolságra elegendő energia biztosítására képes.

A hiperkocsiba egy tíz hangszórót dolgoztató Naim hangrendszer került, amely 1300W összteljesítmény leadására képes. Az új rendszer többek között tartalmaz egy Dual Voice Coil mélysugárzót, amit a vezető és az utas ülések között helyeztek el, illetve több szuper-csipogót, amelyeket az ülések mögé és az ajtókba szereltek. A hangszórókat a társaság a Focal autós tapasztalatait felhasználva hangolta be, bevallásuk szerint a legnagyobb kihívást a DSP és erősítés optimalizálása jelentette. A szimmetrikus hangszóró-elrendezés auditóriumszerű stúdióhatást hoz létre, így az utastér első és hátsó felében ugyanaz a hangélmény érvényesül.

Charlie Henderson, a Naim Audio ügyvezető igazgatója elmondta „nagy öröm, hogy első hangrendszerünket az Automobili Pininfarina számára fejleszthettük. A csendes elektromos járművek korszakában a hangzás még inkább felértékelődik, ami minden gyártót új kihívások elé állít.”

Forrás: www.forbes.com