POLK RESERVE – Prémium csomag kedvező áron

A Polk Audio a közelmúltban bejelentette a nagy teljesítményű, sokoldalúan használható Reserve termékcsaládot.

A RESERVE sorozat IMAX Enhanced és Hi-Res Audio tanúsítvánnyal rendelkezik, Dolby Atmos és DTS: X forrás eszközökkel is kompatibilis. “A Reserve széria ugyanazokat az egyedi gyártású átalakítókat használja, amiket eredetileg a Legend sorozathoz fejlesztettünk” – árulta el Frank Sterns, a Polk Audio elnöke. – „Ezen felül több olyan technológia került beépítésre, amik eddig csupán a magasabb osztályokban voltak elérhetők.”

A sorozat kilenc modellből áll, három padlón álló (R500, R600, R700) hangfal, három centersugárzó, két polc (R100, R200) hangkeltő és egy Atmos egység (R900) tartozik a családba. Utóbbi hangfal tetején vagy falon is elhelyezhető. A centersugárzó három eltérő (R300, R350, R400) méretben áll rendelkezésre, a legkisebb változat falra is felszerelhető, tévék hangosítására szólóban is használható.

Az újdonságok közé tartozik az egy hüvelykes Pinnacle Ring Radiator csipogó, amit egyedi hullámvezetővel szereltek. A gondosan hangolt komponens jelentősen javítja a nagyfrekvenciás diszperziót, míg a meghajtó mögötti kamra segít visszaszorítani a nem kívánt rezonanciákat. A második újítás a módosított Turbine Cone közepes átalakító, ami a sajátos geometria miatt merevebb és jobb csillapítást szavatol, mindezt a tömeg növelése nélkül.

A termékvonal megkapta a gyártó szabadalom alatt álló X-PORT technológiáját, ami pontosan beállított zárt csöves abszorbereket használ a nem kívánt kabinet- és port rezonanciák kiküszöbölésére. Az eljárás kiegyensúlyozott, tiszta középmély hangot biztosít, segít a részletek kihangsúlyozásában és növeli a dinamikát. Az R600/700 álló hangfalak második generációs Power Port-tal rendelkeznek, amely az új X-Port és az Enhanced Power Port keresztezéséből született. A csatlakozócső alapja alumíniumból van és esztétikai okokból közelebb került a padlóhoz.

Forrás: www.polkaudio.com/reserve