Prémium 8K UHD AV előerősítővel bővít a Marantz

A Marantz a közelmúltban jelentette be az új 8K AV előerősítőt, amivel a gyártó szerint komolyan javítható az otthoni mozizás minősége.

A MARANTZ AV7706 (2399 EUR) 11.2 csatornás, XLR és RCA előfok kimenetekkel rendelkező készülék, amely tökéletes társa lehet a gyártó prémium (MM8077, MM7055, MM7025) AV erősítőinek. Az új modell nemcsak kiváló AV processzor, hanem nagyszerű analóg előerősítő. Az előerősítő szakaszban megtalálható a gyártó HDAM áramköre, amely optimális csatorna elválasztást, minimális áthallást és fejlesztett jel-zaj viszonyt szavatol.

Az új modellt nyolc HDMI bemenettel szerelték, míg kimenetként három HDMI konnektort kapunk. Egy dedikált 8K bemenet biztosítja a 8K/60 Hz vagy 4K/120 Hz átvitelt, míg a többi bemenet a 4K/60 Hz és 4:4:4 Pure Color részmintavételt, Dolby Vision, HLG, HDR10, 3D, BT 2020 jel továbbítást és a legújabb HDCP 2.3 másolásvédelmi szabványt egyaránt támogatja. A rendszer képes a gyengébb minőségű videotartalmak feljavítására, minden bemeneten keresztül rendelkezésre áll a HDR10+, Dynamic HDR, ALLM, VRR, QMS és QFT támogatás.

A készülék az elvárásoknak megfelelően támogatja a Dolby Atmos, a Dolby Atmos Height Virtualization, a DTS: X, a DTS Virtual: X, az IMAX Enhanced, valamint az Auro-3D formátumokat. A gyártó minden csatorna esetében 32-bites AKM DAC modulokat használ, amelyek a Sharc Griffin Lite DSP-ből érkező digitális jelek átalakítását végzik. A berendezés Bluetooth, HEOS és Airplay2 technológiáknak köszönhetően fejlett streaming funkciókat is kínál, igény esetén három zónát támogató multi-room rendszerbe integrálható. A profi szobaakusztikai hangolásról az Audyssey MultEQ XT32 gondoskodik. A modell előre láthatóan október végén kerül forgalomba.

Forrás: www.us.marantz.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.