Prémium MiniLED tévé a TCL új zászlóshajója

A TCL Europe a napokban egy virtuális sajtóeseményen mutatta be újdonságait, amelyek közül a legnagyobb érdeklődés az új tévéket kísérte.

A TCL portfóliójának tetejére a C93K jelzésű MiniLED tévékészülék került, ami hatvanöt és hetvenöt hüvelykes változatban kerül a piacra. A nagyobbik modell 1920, míg a kisebbik 1080 egyedileg vezérelhető fényerő-szabályzó zónával büszkélkedhet.

A C93K GoogleTV rendszerre épült, több HDMI 2.1 aljzatot is visel és hibátlanul képes összedolgozni (4K/120 Hz, VRR, ALLM) a legújabb játékkonzol generációval. A csúcsmodell alatt kapott helyet a C83K készülék, amely alapvetően a nagytesó megoldásait örökíti tovább, azonban jellemzően kevesebb fényerő-szabályzó zónával rendelkezik.

A gyártó állítása szerint sikerült szintet lépni a MiniLED technológiában, öt kulcsfontosságú területen történtek fejlesztések. Elkezdték alkalmazni a 16-bites fényvezérlést, módosítottak a LED fényforrások formáján, így csökkent az ún. blooming-effekt és finomabb éleket kapunk. A háttérvilágítás vezérlését közvetlen rendszerre bízták, amivel sikerült javítani a reakcióidőt és megjelent egy ún. demura-funkció, ami a szín és a fény konzisztenciáját növeli.

A TCL C93K sorozat 2.1.2 csatornás Onkyo hangrendszert kapott, beépített sztereó front hangsugárzók, dedikált mélysugárzó és két felfelé irányított (Dolby Atmos) hangszóró alkotják a készletet. A C83K széria 2.1 hangrendszerét szintén az Onkyo építette, de a dedikált térhatású hangzásról ebben az esetben le kell mondani.

A középkategóriás kínálatot erősítik a C73K és C63K QLED tévék. Előbbi 43-98 hüvelykes méretben vihető majd, megtartja a csúcsmodellek 144 Hz frissítési-frekvenciáját, vannak HDMI 2.1 konnektorok és a játékos funkciókról sem kell lemondani. A C63K már csupán 50 Hz-es panelt kapott, tehát inkább klasszikus használatra való, a méretválaszték 43-75 hüvelykes változatokban merül ki.

Mindkét modell GoogleTV rendszert futtat. A társaság ezeken felül két belépő szintet képviselő AndroidTV sorozatot (P73K és P63K) is útnak indít, ezekről azonban egyelőre csak nagyon kevés információ áll rendelkezésre. A „C” széria premierje várhatóan tavasszal (közelebbi időpont még nincs) lesz, a fogyasztói árak még nem állnak rendelkezésre.

Forrás: www.tcl.com