Prémium modelleket hoz Európába a HiFi ROSE

A dél-koreai HiFi Rose a tengerentúlon és Ázsiában kifejezetten népszerű. A társaság a teljesítmény mellett az esztétikára is nagy figyelmet fordít, amit a számos elismeréssel (Red Dot, iF Design, PinUP Design) díjazott a szakma.

Az egyik bevezetésre váró termék az RS201E (1749 GBP) jelzésű hifi hálózati médialejátszó. A ház kiváló minőségű alumíniumból készült, s ugyan a minimalista dizájn megosztó lehet az előlapot szinte teljes egészében elfoglaló, nagy méretű (8.8 hüvelykes) kijelző sokat javít az összképen. A készülék MQA kompatibilis, támogatja a PCM (32-bit/384 kHz) és natív DSD adatfolyamokat, valamint a népszerű videó formátumokat.

Adott továbbá az AirPlay, a Roon és a Spotify Connect kompatibilitás és integrált alkalmazáson keresztül a Qobuz és a Tidal is hozzáférhető. Mozgóképek USB, SSD, MicroSD és NAS tárolókról is lejátszhatók, a tévékhez vagy projektorokhoz HDMI interfészen keresztül, míg a hálózatra Ethernet vagy WiFi használatával lehet csatlakozni. Az offline streaming Bluetooth (4.0) segítségével oldható meg. A készülék egy 100W teljesítményű erősítővel is rendelkezik.

A másik európai újdonság az RS150 (3899 GBP) streamer gyakorlatilag hatványozza a kisebb modell tudását. A Hexacore CPU és Mali-T864 GPU párosára támasztott, 14.9 hüvelykes kijelzőt viselő berendezés, az Asahi Kasei VERITA (AK4499EQ) DAC és Velvet Sound technológia előnyeit kihasználva, kivételes teljesítményre képes. Természetesen ezúttal is van MQA, Roon és 4K kompatibilitás, plusz a PCM (32-bit/768 kHz) és a natív DSD512 (22,5792Mhz) támogatás is adott. A ki és bemenetek címkézhetők, extraként HDMI-ARC és AES/EBU csatlakozások is megjelentek. Mindkét modell a saját fejlesztésű Rose operációs rendszert futtatja, a vezérlést dedikált alkalmazás és Bluetooth távirányító könnyíti meg.

Forrás: www.eng.hifirose.com