PRIMARE A35.8 – Szépséges szörnyeteg

A Primare a közelmúltban bemutatta legújabb teljesítményerősítőjét, amely gyakorlatilag bármilyen nagy teljesítményű két- és többcsatornás rendszer igényeit képes kielégíteni.

A PRIMARE A35.8 (5000 EUR) nyolc csatornát kezel, mindegyikhez tartozik RCA és XLR bemenet, így egymástól függetlenül is működtethetők. Lehetőség van a csatornapárok áthidalására, így a készülék számos konfigurációban használható. Mono üzemmódban akár 1500W teljesítmény is rendelkezésre áll. Az áramkör kialakítása során többek között a rövid jelutakra fókuszáltak.

Az erősítő modulokat a hűtőbordákon belül helyezték el, amivel teljesen elszigetelték a be- és kimeneti fokozatokat a modulok által generált zajoktól. Az erősítő tizenöt kilós tömegének nagy részét a saját építésű tápegység teszi ki. Az egység magába foglalja a dedikált APFC és soft clipping áramköröket, így a készülék csúcsra járatva is stabilan teljesít. Mindegyik erősítőmodulhoz tartozik egy fedlapon keresztül is jól látható állapotjelző LED, amely közvetlen visszajelzéssel szolgál, amennyiben az erősítőt veszélyeztető hiba lépne fel.

A készüléket egy készenléti kapcsolóval is ellátták, amely húsz perc inaktivitás után lekapcsolja a rendszert. Ez a funkció természetesen opcionális. A svédek újdonsága fekete és ezüst színekben kerül forgalomba.

Forrás: www.primare.net