Pro-Ject Audio Debut Pro – Ünnepi alkalom

Az osztrák Pro-Ject Audio harminc éves fennállását ünnepli, aminek tiszteletére a társaság bemutatta új középkategóriás DEBUT lemezjátszóját.

A Debut széria a kilencvenes évek legvégén rajtolt el, azóta számos változat jött és ment. A DEBUT PRO lemezjátszó a tavaly debütáló Carbon EVO felett kap helyet a kínálatban. Az új modell nagyjából a sorozatra jellemző stílusjegyeket hordozza, ismerős elemekből építkezik, azonban a gyártó szerint minden komponenst átdolgoztak a jobb teljesítmény érdekében. A precíziós eljárással megmunkált alumínium alkatrészek nikkel bevonatot kaptak és egyáltalán nincsenek öregedő műanyag komponensek.

Egy elektronikusan szabályozott szinkron motor garantálja a legpontosabb és stabilabb fordulatszámot. A kötelezőnek számító 33, 45 fordulat/perc mellett a szíj áthelyezése után a 78 rpm sellak-lemezek lejátszására is lehetőség van. Újdonságnak számít a 8.6 hüvelykes hibrid hangkar. A szénszál nagyfokú merevséget biztosít a karnak, míg a belső alumínium csőnek a csillapításban jut szerep. A felhasználók lehetőséget kapnak az azimut és a függőleges követési szög (VTA) beállítására, mindössze két csavar meglazításával állítható a hangkar magassága.

A hangkar végére az Ortofonnal közösen fejlesztett Pick-It Pro (mozgó mágneses) hangszedő került, amely igény esetén más kompatibilis modellre cserélhető. A szendvics alváz három állítható lábra került, a rögzítési pontokon extra csillapítást is alkalmaztak a nem kívánt rezgések kivédésére. A Pro-Ject Debut Pro szeptemberben kerül forgalomba, előre láthatóan 699 font körüli áron.

A márka hazai forgalmazója az Audio Centrum.

Forrás: www.project-audio.com