Pro-Ject Perspective Final Edition lemezjátszó

A négyszáz darabra korlátozott modell tisztelgés a Pro-Ject múltja előtt, esszenciája mindannak, amit az osztrák márka képvisel.

A PERSPECTIVE FINAL EDITION (1399 EUR) lemezjátszó a kilencvenes években piacra dobott Perspective 6.9 modell megoldásait tükrözi vissza. Ez a készülék volt a vízválasztó a márka életében, ekkor kezdtek magasabb ligában is játszani. Az újítás az volt, hogy a korábban alkalmazott merev lábazat helyett, elszigetelt kialakítást használtak, azaz a hangkar és a lemeztányér egy rúgókkal leválasztott segédalvázra került, így a rezgések nem befolyásolhatták a lejátszás minőségét.

A Final Edition ezt a kialakítást örökíti tovább modernizált formában. A felépítményt három állítható rúgós tag választja le az akril alvázról, utóbbit alumínium tüskék támasztják alá, csökkentve az érintkezési felületet. Az eredeti kétmotoros dizájn helyett egyetlen kétsebességes motort kapunk, a fordulatszám szabályozása elektronikus.

A készüléket kilenc hüvelykes karbonszálas hangkarral szerelték, aminek végére gyárilag Ortofon 2M Bronze hangszedő került. A csomag egy porvédőt is tartalmaz, plusz a lemezjátszó mellé egyedi tulajdoni lapot is mellékelnek, ami alapján egy névvel és sorozatszámmal ellátott plaketthez lehet hozzájutni.

PRO-JECT PERSPECTIVE FINAL EDITION

Meghajtás: szíjhajtás, elektronikus fordulatszám-szabályzás
Hangkar: 9 hüvelykes karbon
Effektív kar hosszúság: 230 mm
Kinyúlás: 18 mm
Tányér: prés-öntött alumínium (300 mm) hőre lágyuló elasztomer (TPE) bevonattal
Jel-zaj: 70 dB
Sebesség: 33 és 45 rpm
Sebesség eltolódás (drift): 33 +/-0,25%, 45 +/-0,23%
Tömeg: 8 kg

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audio Centrum.

Forrás: www.project-audio.com