Profiknak szólnak a Beyerdynamic Pro X fülesei

A Beyerdynamic bemutatta stúdió használatra tervezett PRO X termékcsaládot, amelyek „példátlan” teljesítményt ígérnek profi környezetben.

A zárt 700 PRO X (249 EUR) és nyitott 900 PRO X (249 EUR) fejhallgató alapvető felépítése közel azonos. Mindkét készülék vadonatúj, három rétegű membránnal és „rézbevonatú high-tech huzalból” készített hangtekerccsel szerelt átalakítót (Stellar.45) kapott. Az innovatív membrán szerkezet képes hatékonyan szabályozni a hangtekercs tengelyirányú mozgását biztosítva, hogy az nagyobb lengések esetében is mindig a mágneses térben maradjon. A jelátalakító rendkívül agilis, az alacsony tekercstömeg által előidézett átmeneti válasz magas hangnyomás mellett is megbízható és torzításmentes hangélményt szavatol.

A váz kompozitból készült, ezzel igyekeztek kordában tartani az eszköz tömegét. A fejpántot memóriahabos párnákkal tették komfortossá, míg a fülkagylókra velúr párna került, ami hosszabb távon jobb szellőzést biztosít. A zárt változat értelemszerűen zajosabb környezetben (akár útközben) is használható, míg a nyitott készüléket elsősorban belső használatra tervezték.

Az új modellekkel párhuzamosan a márka egy dinamikus (M70) és egy kondenzátor (MX90) mikrofont is piacra enged. Előbbit főként streaming és podcast célokra ajánlják, míg utóbbi élő felvételek rögzítése során vethető be.

Forrás: www.europe.beyerdynamic.com