PS AUDIO ASPEN FR5 hangsugárzó

A PS Audio hivatalosan (először az Axpona 2024 rendezvényen volt látható) is bemutatta az ASPEN sorozat legkisebb modelljét.

Ahogy a család többi tagja az ASPEN FR5 is a márka saját fejlesztésű push-pull síkmágneses magassugárzóját használja, ami mellett egy újonnan tervezett mélyközép hangszóró és egy hátrafelé sugárzó passzív meghajtó dolgozik. A magassugárzó ezúttal is szimmetrikus motort kapott, ahogy a membrán anyaga is Teonex fólia maradt. A 6.5 hüvelykes öntött kosaras mélyközép hangszóró membránja speciálisan kezelt, szőtt polipropilénből készült. A hosszú kifutású meghajtó osztott réssel rendelkező mágnes-szerkezetet és egyedi felfüggesztést kapott.

A készletet egy 6×9 hüvelykes passzív meghajtó egészíti ki, így a rendszer akár 30 Hz-ig képes lemenni. A fronton elhelyezett hangszórók műgyanta hullámvezetőbe kerültek, amely növeli a szerkezeti stabilitást és csökkenti a diffrakciós hatásokat. Újdonságnak számít, hogy a kabinet oldalai és merevítők között viszkoelasztikus csillapítókat helyeztek el, ami hatékonyan minimalizálja a nem kívánt rezgéseket.

A szatén fehér és fekete színben érkező hangsugárzók opcionális állványon (499 USD) is elhelyezhetők, a hangszórókat mágnessel rögzíthető rács óvja a sérülésektől. Az ASPEN FR5 (3499 USD) forgalmazása várhatóan augusztusban kezdődik.

PS AUDIO ASPEN FR5
Típus: kétutas, zárt hangsugárzó
Meghajtók: 2.5 hüvelyk síkmágneses magas, 6.5 hüvelyk mélyközép, 6 x 9 hüvelyk passzív
Frekvencia-válasz: 35 Hz – 20 kHz (- 6 dB)
Érzékenység: 83.5 dB
Impedancia: 6 Ohm
Keresztváltó-frekvencia: 1.750 Hz
Ajánlott erősítés: 50 – 150 W

Forrás: www.psaudio.com