PS5 konzol kiszolgálására készült a Sony Pulse 3D

A Sony az új generációs játékkonzolt bemutató esemény végén leplezte le a PS Platinum vezeték nélküli fejhallgató utódját.

A SONY PULSE 3D vezetékmentes fejhallgató az első olyan eszköz, amely képes összedolgozni az új DualSense vezérlőkkel. A PS5 kapcsán a Sony nem csupán a látványra, hanem a hangélményre is nagy hangsúlyt helyez. A konzol támogatja a Dolby Atmos technológiát, ami média lejátszóként használva jöhet jól, játékos üzemmódban pedig új objektum-alapú 3D hangtechnológia kerül a középpontba, amit a Sony Tempest néven emleget.

Amíg a PS4 a Jaguar CPU számítási kapacitásának közel felét áldozta be a 7.1 csatornás hangzás érdekében, addig a Tempest Engine egy gyorsítótár nélküli GPU egységet kapott. A gyártó állítása szerint a motort úgy tervezték, hogy a beépített hangszórókból és hangprojektorokból is kiváló hangot biztosítson, de a maximális élményhez azért nem árt majd egy fejhallgató. A készülék természetesen a konzol esetében megvillantott dizájnt követi, integrálja az összes új generációs jellemzőt, amihez specifikus tulajdonságok is társulnak. A jelenlegi állás szerint a füles csak külön vásárolható majd meg és (bár az árral kapcsolatban csak találgatások vannak) a PS történetének legdrágább perifériája lehet.

Forrás: www.notebookcheck.net www.sony.com