QD-OLED tévéket jelentett be a Sharp

A Sharp egykor vezető szerepet töltött be az LCD tévégyártásban, olyan riválisokkal versenyzett, mint az LG és a Samsung. A Foxconn tulajdonába lévő Sharp a harmadik olyan márka, amely bizalmat szavazott a Samsung új paneljének.

A Sharp a Sony után a második japán márka, amely rábólintott a QD-OLED panelekre. A márka egyelőre a japán piacra fókuszálva készül bevezetni az AQUOS QD-OLED (FS1) és az AQUOS (W)OLED (FQ1) sorozatokat. Mindkét széria ötvenöt és hatvanöt hüvelykes modellekből áll, a GoogleTV rendszer révén a globális piacra való belépésre is fel vannak készítve.

Az új modellekről túl sok mindent egyelőre nem tudni, de néhány specifikációt sejtető részlet azért napvilágra került. Az FS1 modellek tehát QD-OLED panelt dolgoztatnak, megkapták a márka újabb generációs Cooldown Shield hibrid hőelvezető technológiáját, amely segít kordában tartani a panel hőmérsékletét. A kijelző fényerejét és a színeket a Climax Drive áramkör szabályozza. A hangokat ARSS+ (AROUND SPEAKER SYSTEM PLUS) rendszer szólaltatja meg, van dedikált Power Voice centersugárzó és virtuális Dolby Atmos támogatás.

Az FQ1 széria S-Bright WOLED panelt használ, amit Sparkling Drive EX áramkörrrel támogattak meg a jobb kontraszt és színkezelés érdekében. Ez a modell Medalist S4 képfeldolgozó motort kapott, amely mesterséges intelligencia segítségével valós időben (AI Auto Mode) képes korrigálni a kép- és hangminőséget. Az ígéretek szerint mindkét modell kezeli a népszerű HDR formátumokat, több HDMI 2.1 porttal (VRR, ALLM, eARC) rendelkeznek. Az új modellek augusztusban (FQ1) és szeptemberben (FS1) kerülnek forgalomba, ami azt jelenti, hogy a berlini IFA 2023 kiállításon már esélyünk lehet közelebbről is megismerkedni velük.

Forrás: www.corporate.jp.sharp/news