Rajongóknak épített hangszórót a Louis Vuitton

A divat és butikmárkák elég régen jelen vannak az AV piacon, ráadásul az utóbbi időben némelyikük már nem csupán a szemet igyekszik jóllakatni.

A Louis Vuitton tavaly dobta piacra ezer dolláros Horizon TW fülhallgatóját, amihez most egy repülő csészealjat imitáló hangszórót is készítettek. A Horizon Light Up (2980 USD) kétséget kizáróan stílusos csecsebecse, a tervező szándéka szerint a divat és a technológia egyedülálló keveréke.

A készülék üveg, bőr és rozsdamentes acélból készült, harmincöt darab LED fényforrást visel. Utóbbiak nem csupán az „UFO jelleget” hivatottak hangsúlyozni, hanem az eltérő formátumoknak megfeleltetett színek révén funkciót is hordoznak. A készülék formája sem véletlen, a Nicolas Ghesquiere által tervezett Toupie (Spinning Top) kézitáska megfelelője.

Bár a hasonló irányzatot képviselő eszközök hangminősége nem vethető össze a tapasztalt gyártók termékeivel, ezen a téren is tetten érhető némi változás. A hangkeltőt három hüvelykes basszus, valamint két 0.75 hüvelykes közepes és magas tartományokat kezelő meghajtóval szerelték. Az eszköz 360 fokos sugárzásra képes, asztalon elhelyezve klasszikus hangkeltőként is használható.

Tölteni egy USB-C konnektorral ellátott, talpként is funkcionáló dokkolóval lehet, egy töltéssel tizenkét órás üzemidő biztosított. A Bluetooth (5.1) kapcsolat mellett az AirPlay 2 is rendelkezésre áll, a különböző beállítások a Louis Vuitton Connect alkalmazáson keresztül módosíthatók.

Forrás: www.lofficielusa.com