REAVON – Új márka az európai piacon

A párizsi Groupe Archisoft szórakoztatóelektronikai vállalat tulajdonában lévő Reavon márka, két UHD Blu-ray lejátszóval lépett színpadra.

Az aktuális járványhelyzet miatt érvényben lévő szigorítások továbbra sem kedveznek a moziknak, így a filmbarátok kényszerűen az otthoni alternatívák felé fordultak. A francia márka mindkét újdonságát „univerzális lejátszóként” emlegeti, ami azt jelenti, hogy a készülékek a Blu-ray mellett a DVD, SACD és CD lemezeket is elfogadják, illetve a nagyobbik lejátszó a 3D Blu-ray korongokkal is megbirkózik.

Közös jellemző a Dolby Vision, DTS: X, HDR10 támogatás, illetve a Dolby Atmos kompatibilitás. Mindkét modell két HDMI kimenetet (dedikált videó és hang) visel, ahogy a koaxiális, optikai, USB és Ethernet csatlakozók száma is megegyezik. A különbséget az RS-232C terminál, RCA és XLR konnektorok jelentik, valamint a fejlettebb változat egy Texas Instruments Burr-Brown Audio PCM1690 lapkára épített Delta-Sigma DAC modult is magáénak tudhat.

A REAVON UBR-X100 (800 EUR) és UBR-X200 (1600 EUR) ugyanazt a merevített, három milliméteres alvázra épített házat kapta. A kényelmi szolgáltatások között megtalálható a felskálázás (FHD<UHD) lehetősége, a True24p Cinema eljárás, amely progresszív szkenneléssel képes megtartani a mozis formátumokra jellemző 24 kép/mp sebességet, valamint a Video Adjust funkció, amivel kényelmesen beállítható a fényerő, a kontraszt, a színtelítettség, az élesség és a zajcsökkentés. A berendezések természetesen zenefájlok lejátszását is támogatják, többek között FLAC, M4A, AIF, AIFF, DSF, DFF, MP3, OGG, APE formátumok kezelésére alkalmasak. A lejátszók forgalmazása áprilisban kezdődik.

Forrás: www.reavon.com