Referencia erősítővel jelentkezett a HiFiMAN

A HiFiMAN New Yorkban mutatta be legújabb, referencia besorolású készülékét, amit az új Hymalaya Pro DAC modullal szereltek fel.

A HYMALAYA PRO egy 24-bites, R2R architektúrát használó, kapcsolómentes sztereó DAC modul, amely az alapváltozattal összevetve jobb dinamikus teljesítményt ígér, valamint kevésbé érzékeny az alul- és felülmintavételezéssel járó anomáliákra. A gyártó szerint a vadonatúj algoritmusnak köszönhetően jelenleg ez a legalacsonyabb energiafogyasztású DAC az audiofil piacon.

A Hymalaya Pro lapka az EF1000DAC (15.000 USD) erősítőben debütál, de hamarosan harmadik fél számára is elérhető lesz. Az EF1000DAC az első olyan modell, amely a márka új diszkrét op-ampját használja, az új digitális-analóg konverterrel társítva az erősítő teljes harmonikus torzítása (THD) 0,0012%. A készüléket teljesen kiegyensúlyozott hangerőszabályzóval szerelték, a méretes házban egy 150 W-os transzformátor is lapul. A 13,7W teljesítményt ígérő fejhallgató-erősítő fokozatban quad-match tranzisztorokat alkalmaztak.

Az új modell USB, optikai, koaxiális és RCA bemeneteket visel. Az előlapon 4 tűs XLR és a 6,5 milliméteres fejhallgató-kimenetek találhatók, míg az RCA és szimmetrikus XLR kimenetek a hátoldalra kerültek. A korszellemhez igazodva a Bluetooth (LDAC és aptX HD) kapcsolat is adott. Az EF1000DAC erősítő forgalmazása júniusban kezdődik.

Forrás: www.hifiman.com