REGA AYA – Újdonság a szigetről

Amikor REGA hírek érkeznek, általában valamilyen lemezjátszóra vagy társ-elektronikára számítunk, ezúttal azonban meglepetéssel szolgált Ron Gandy és csapata.

A REGA AYA (1499 GBP) hangsugárzó évtizedes tervezés, kísérletezés és fejlesztés eredménye. A REGA mindig is igyekezett megtartani az ár-érték egyensúlyt, állításuk szerint a hagyományos (fa és MDF) kabinetek előállítási költsége radikálisan megnőtt, ezért új irányban indultak el.

Az AYA kabinetje GRC (glass reinforced cement) anyagból készült. A beton vagy beton kompozit használata nem újdonság, bár nem is különösebben elterjedt a tömeggel kapcsolatos problémák miatt. A REGA szerint azonban ezt sikerült zárójelbe tenniük, a szerkezetbe ugyanis üvegszálak kerültek, így a hangfalak darabonként alig nyomnak többet tizennégy kilónál.

A kabinetek burkolata ún. band pass enclosure kialakítású, aminek gyakorlati előnyét egyelőre nem kívánták részletezni. A két és félutas hangfalban egy öt hüvelykes MX-125 mélyközép és egy hét hüvelykes RR7.8 mélnyomó dolgozik össze a saját fejlesztésű ZRR magassugárzóval.

A rendszer érzékenysége 89.5 dB, az impedancia 6 ohm, a teljesítmény pedig 110W. A hangsugárzót rácsok nélkül (költségek csökkentésével magyarázzák) szállítják, ha valaki azt is szeretne akkor nyolcvan fontot kell pluszban egy párért az asztalra rakni.

Forrás: www.rega.co.uk