REGA Elex MK4 – Utódlás megoldva

A REGA bemutatta az ELEX-R integrált erősítő közvetlen utódjának szánt modelljét, amelyet letisztultabb dizájn, továbbfejlesztett áramkör és integrált DAC jellemez.

Az ELEX MK4 (1199 GBP) A/B osztályú áramkörrel szerelt készülék, amely csatornánként 72W (8 ohm) vagy 90W (6 ohm) teljesítmény leadására képes. Az előd modellhez képest újabb csatlakozási lehetőségek állnak rendelkezésre, beleértve a Wolfson chipre építő digitális-analóg konverterhez tartozó optikai és koaxiális bemeneteket, valamint a kiváló minőségű 6.3 milliméteres fejhallgató-kimenetet. A tervezés során diszkrét áramköröket, kiváló minőségű reléket, polipropilén kondenzátorokat és Sanken kimeneti tranzisztorokat használtak.

Az áramellátásért többfokozatú lineáris tápegység felel, a digitális és analóg szakaszok tápsínjei galvanikusan le vannak választva. Az áramkörbe egy mozgómágneses (MM) phono szakasz is került, a RIAA kiegyenlítést két szakaszra osztották. A jelútban poliészter kondenzátorokat, a RIAA kiegyenlítő áramkörökben polipropilén kondenzátorokat használtak. A készüléket termikus, rövidzárlat és egyenáram elleni védelmet is kapott.

Forrás: www.rega.co.uk