Régimódi hordozható lejátszóval jelentkezett a SHANLING

A címben szereplő jelző persze csupán a megjelenésre vonatkozik, ugyanis a minimalista dizájn mögött friss műszaki megoldások rejtőznek. A Shanling Audio nem először hajlik a múltidézésre, hiszen az M0 típusjelzésű modelljük is hasonló formavilággal keltett feltűnést.

A SHANLING Q1 hordozható lejátszót a negyvenes és ötvenes évek eszközei ihlették. A tompított élek, kerekített sarkok és pasztell színek használata segíti korabeli hangulat megteremtését. Az apró készülék zsebben vagy táskában is kevés helyet foglal, míg a szokatlanul nagy méretű fizikai gombok a lejátszást egyszerűsítik. A lejátszó cink ötvözetből épült, amire edzett üveg burkolat került. Az előlapot 2.7 hüvelykes kijelző foglalja el.

A prémium hangminőségről és teljesítményről, egy ESS Sabre ES9218P HiFi DAC / AMP lapka gondoskodik, így a lejátszó gyakorlatilag bármely fejhallgatóval képes összedolgozni, de számítógéphez társítva az általános hangminőség javítására is alkalmas. Az apróság Hi-Res tanúsítvánnyal rendelkezik, rengeteg formátumot kezel, közöttük a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD nagy felbontású állományokat. A fedélzeti memória microSD kártya segítségével bővíthető, amiből akár 2TB kapacitásút is elfogad a készülék. A beépített akkumulátor a gyártó információja szerint, általános hangerő mellett huszonegy órányi üzemidőt biztosít.

A készülék a gyártó saját fejlesztésű Mtouch rendszerének harmadik generációs változatát futtatja, amely villámgyors üzemeltetést szavatol. Az új DAP forgalmazása várhatóan jövő év márciusában kezdődik, de a Kickstarter oldalon kedvezményes elővételre (89 dollártól) is lehetőség van.

Forrás: www.en.shanling.com

Comments are closed.