Rendhagyó albummal jelentkezett a Juhász Gábor Trió

A Planets albumon szereplő zeneművek a kényszerű bezártság alatt születtek. A szerzemények egy-egy bolygót jelenítenek meg. Éteri és misztikus, távoli világokat, valamint egy szüntelen felfedezésre törekvő, nyughatatlan humanitást.

A Tony Lakatos és Karosi Júlia közreműködésével készült dupla album számos tekintetben különlegesség, amit az audiofil közönség minden bizonnyal értékelni fog. A lemez a világsztárokkal kibővült trió szűk közönség előtt elhangzott élő stúdiókoncertjét két, egymással egybevethető változatban mutatja be. A felvétel során nem alkalmaztak over-dubbing technológiát, és a rögzített hanganyagba nem kerültek további hangsávok. A stúdióban megszülető zenét a megszokottól eltérően, a közreműködő előadók egyidejű szereplésével, speciális technikával rögzítették.

A felvétel első változata ezt az eredeti, pőre hangzás élményét adja vissza. Ez a zenei pillanatokat egyediségükben megragadó, a valóságot hűen dokumentáló felvétel a legmagasabb színvonalú analóg és nagy felbontású digitális eszközökkel készült, másolatként analóg szalagon is megvásárolható. Az albumon szereplő második verzió ugyanannak a felvételnek a kortárs zeneiparban bevett eljárásnak számító, professzionális digitális utómunkákkal módosított változata, vagyis olyan hangélményt kínál, ami talán közelebb áll az átlagos zenefogyasztók ízléséhez.

Az album két változatának egybevetése különleges zenei csemege, a dupla lemezen található két verzió segítségével szokatlan, egyedi és izgalmas felfedezni a különbségeket a hangzásvilágban és a zenei élmény megélésében. Ezt segíti az is, hogy ez a rögzítési eljárás nem törekszik mesterségesen, idealizáltan erőteljes hangzású anyagok készítésére. Sokkal inkább a stúdióban történt eseményeket, arányokat, megszólalást kíséreli meg visszaadni, megőrizve a hangosabb és halkabb zenei részletek eredeti arányát, az élő hangzásban tapasztalható egyensúlyt és a dinamikát.

Ennek köszönhető, hogy az így készült felvételek átlagos dinamikai átfogása többszöröse a kortárs zeneipari termékekének. A Planets album ezért kiválóan alkalmas arra is, hogy a zenehallgatók önmagukat érzékenyítsék, tanítsák a finom hangzási árnyalatokra, amelyek máskor általában áldozatul esnek a tökéletes produkcióra való törekvésnek.

Az egyedi lemezfelvétel kiadója a My Reel Club ,amely az első magyar közösségi finanszírozású és bevétel megosztó zenei produkciós kezdeményezés. A Koscsó Ferenc alapította kiadó olyan projektek gondozását vállalja fel, amelyek maximálisan kihasználják a nagy felbontású zenehallgatás gyors ütemben bővülő különféle platformjait és a finanszírozás progresszív (mint a blockchain vagy a smart contract)
megoldásait is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tagok kezdeményezhetnek zenei felvétel produkciókat, megszólíthatnak előadókat és további támogatókat is, finanszírozóként pedig az előadóval közösen osztozhatnak a produkció bevételén.

A klub kiemelt partnere a nativedsd.com nagyfelbontású zenei felvételeket kínáló platformnak.A My Reel Club már négy éve dolgozik az eddig elitklubnak számító úgynevezett „audiofil” réteg szélesítésén és a zenehallgatói tudatosság erősítésén, csoportos stúdió- látogatásokkal, nyilvános rendezvényeken tartott ismeretterjesztő előadásokkal.

A Juhász Gábor Trió (Juhász Gábor, Jeszenszky György, Kovács Zoltán), Tony Lakatossal (szaxofon) és Karosi Júliával (ének) közösen létrehozott Planets című albuma az első Magyarországon rögzített Dolby Atmos és MQA formátumban is közzétett jazz felvétel, amely a Digital Pro Stúdióban készült, a hangmérnök Matók István volt.

A felvétel CD formátumban és analóg szalagon is kapható, elérhető nagy felbontású digitális fájl formátum letöltéssel a My Reel Club portálján keresztül, és a tervek szerint hamarosan a nemzetközi letöltő platformokon és a zenei streaming
szolgáltatóknál is megjelenik, valamint Dolby Atmos immerzív audio formátumban is elérhető lesz.

Forrás: www.myreel.club