Rengeteg újdonságot készül bemutatni az AURALiC

Az Auralic négy új termékkel is jelentkezik idén, amelyek egy platform váltást is hoznak magukkal, miközben megőrzik a G sorozatra jellemző visszafogott eleganciát és klasszikus formanyelvet.

Az összes új modell a 64-bites architektúrát használó Tesla G3 streaming-platformra építkezik, amely az ígéretek szerint az elődnél nyolcszor nagyobb feldolgozási sebességre képes. A memória kapacitás 4 GB (DDR4) lett és beépítésre került a Direct Memory Access (DMA) technológia, így kilencven százalékkal sikerült csökkenteni a késleltetést és a jittert.

Fontos változás a márka életében, hogy az új modelleket már az Egyesült Államokban tervezték és a gyártás is az Auralic oregoni üzemében történik. A társaság együttműködési megállapodást kötött a Dirac csapatával, a partnerség lehetőséget biztosít a fejlett Dirac technológiák használatára.

ARIES G2.2 Streaming Transport és ARIES G3 Streaming Processor

Az AURALiC teljesen újratervezte G2.2 (5.999 EUR) és G3 (10.899 EUR) modelleket, alig akad olyan komponens, amihez ne nyúltak volna hozzá. Az USB DAC kimenethez második generációs galvanikus izolációs technológiát használtak, ami javítja a kompatibilitást, nagyobb teljesítményt és kifinomultabb hangélményt biztosít.

Az alacsony zajszintű Purer-Power tápegységek a korábban használt változatokhoz képest kétszeres kapacitással rendelkeznek és rendkívül stabil ellátást biztosítanak az eszközöknek. Az opcionális belső tároló már NVMe SSD technológián alapul, az írási sebesség tízszeresére nőtt. Mindkét új modell támogatja az USB 3.0 szabványt.

A márka szerint az ARIES G3 több, mint egy transzport, számos olyan funkciót kínál, amelyek javítják a digitális zenehallgatás élményét. Több bemenettel és egy nagy teljesítményű társprocesszorral büszkélkedhet, aminek köszönhetően a készülék előerősítőként is üzemelhet.

Az AURALiC által kifejlesztett FPGA-alapú Proteus X1 társfeldolgozó platform a digitális audiojelek optimalizálásáért felel, segít kiterjeszteni a hangteret és dinamikusabb hangélményt szavatol. A G3 két darab (egy a 44,1x, egy másik pedig a 48x mintavételezési frekvenciához) 60fs Femto órával is rendelkezik. A G3 és G2.2 egyaránt kompatibilis a LEO GX.1 referencia mester órával a nagyobb pontosság és precizitás érdekében.

VEGA G2.2 és G3 Streaming DAC

A VEGA termékvonal újdonságai a G2.1 alapjaira építkeznek, tovább örökítve olyan funkciókat, mint a Fusion DAC (létra és Delta-Sigma hibrid) struktúra, a Direct Data Recording (DDR) vagy a passzív analóg hangerőszabályozás és analóg előerősítő szakasz. Az új készülékek esetében igyekeztek elkerülni a PLL áramkör használatát, helyette az adatok bináris formában közvetlenül a Tesla G3 platform rendszer memóriájába kerülnek, megkerülve az eredeti órajelet.

A Proteus X1 társfeldolgozó platformnak köszönhetően a VEGA G3 (11.999 EUR) új mércét állít fel a digitális szűrés és túlmintavételezés terén. A VEGA G3 továbbfejlesztett digitális-analóg átalakítóval rendelkezik, amely harminc százalékkal képes csökkenti a torzítást és zajt, plusz jótékony hatással van a dinamika tartományra. A G3 Pure DAC üzemmóddal is rendelkezik, azok számára, akik a hagyományosabb megközelítést kedvelik. A VEGA 2.2 modell 7.799 eurós áron kerül forgalomba.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audio Centrum.

Forrás: www.us.auralic.com