REVIVAL AUDIO – Új márka a színpadon

A társaságot tavaly alapította Daniel Emonts, akinek harminc éves iparági tapasztalat van a háta mögött. Dolgozott az IBM, Dynaudio és Focal márkáknál, első hangfalát tizennégy évesen építette.

A Revival Audio Atalante termékcsaládja az A+A Cooren Design Studio együttműködésével készült, kizárólag francia kézműves manufaktúrák bevonásával. A klasszikus megjelenésű hangfalakat kortárs francia dizájnnal frissítették, a burkolat diófa furnér, a keresztváltóra Phase-Coherent-Fast-Response topológia jellemző, a kábelezéshez Van Den Hul vezetékeket használtak.

Az ATALANTE család egy kétutas polc-állványos, illetve egy háromutas padlón és állványon is elhelyezhető modellből áll. Az ATALANTE 3 (2390 EUR) esetében a kabineten egy ARID (Anti Reflection Inner Dome) és RASC technológiával megtámogatott, huszonnyolc milliméteres lágy dóm csipogó, valamint egy száznyolcvan milliméteres BSC (Bazalt Sandwich Construction) mélysugárzó osztozik.

Az ARID jelentősen (95%) csökkenti a nem kívánt rezonanciát, míg a BSC gyors és egyenletes basszusválaszt biztosít, megteremtve a középutat a merevség és tömeg között. A rendszer kis és közepes méretű helyiségek hangosítására alkalmas, az ajánlott erősítő teljesítmény 30-150W. A specifikációs lap szerint a névleges impedancia 6 ohm, az érzékenység 87 dB (2,83 V/1 méter), a keresztezési frekvencia 2,8 kHz, a frekvenciaválasz pedig 44Hz – 26kHz (+/-3 dB). Az opcionálisan elérhető állványért 399 eurót kérnek.

Az ATALANTE 5 (4490 EUR) háromutas konstrukció, méret tekintetében félúton van a kisebb álló és állványos hangfalak között. A legfelső tartományokat a már részletezett huszonnyolc milliméteres dóm hangkeltő kezeli, amihez ezúttal egy hetvenöt milliméteres közepes és 300 milliméteres BSC basszus hangszóró társul. A csipogó és a közepes hangszóró speciális kamrában vannak elhelyezve a hangszivárgás és áthallás csökkentése érdekében.

Ez a modell értelemszerűen akár nagyobb (akár hatvan négyzetméteres) helyiségekben sem veszik el, a meghajtáshoz 30-200W teljesítményű erősítő ajánlott. A nagyobb modell névleges impedanciája 4 ohm, az érzékenység 89 dB (2,83 V/1 méter), a keresztezési frekvencia 450 Hz és 3,5 kHz, a frekvenciaválasz pedig 28Hz – 26kHz (+/-3 dB). Az opcionálisan elérhető állványért itt is 399 eurót kell pluszban fizetni.

Forrás: www.usnews.bksfe.com