Ringbe szállt az iBASSO DX160 digitális médialejátszó

A társaság közelmúltban bemutatott kompakt méretű, dupla DAC chip köré épített, Android Oreo rendszerre támasztott készüléke, nagyobbakat megszégyenítő funkciókat és teljesítményt kínál.

Az iBASSO DX160 (399 USD) DAP öt hüvelykes kijelzője a DX220 lejátszó öröksége, mivel a fizikai gombok kivétel nélkül oldalt kaptak helyet az érintőfelület, szinte a teljes előlapot elfoglalhatja. A multi-touch funkcióval felvértezett Sharp OnCell panel felbontása (1080p / 720p) a jobb üzemidő és teljesítmény érdekében módosítható. A motorházba nyolcmagos processzor és két darab Cirrus Logic CS43198 DAC lapka került, ezen felül 2 GB operatív memóriát és 32 GB beépített tárhelyet kapunk. Utóbbi microSD kártya segítségével bővíthető tovább. A készülékre 3.5 milliméteres, valamint 4.4 milliméteres kimenet is került, ugyanakkor a drágább modellekre jellemző 2.5 milliméteres TRRS konnektor lemaradt.

A CNC megmunkált alumínium házon a korábban említett gombok mellett, alacsony profilú hangerő szabályzó is található. A gyártó átdolgozta az erősítő technológiát, így a készülék a kifejezetten érzékeny fülesekkel is szépen összedolgozik. A lejátszó alapból Android Oreo rendszert futtat, azonban az alkalmazás kezelők (Cool APK, APK Pure) harmadik féltől származnak, megkerülve ezzel a Google regionális korlátozásait. A beépített 3200 mAh kapacitású akkumulátor átlagosan tizenhárom órányi lejátszást biztosít, természetesen ez az érték a használat függvényében változhat.

Forrás: www.ibasso.com