Roberts Radio – Plug&Play lemezjátszókkal bővül a kínálat

A kilencven éve alapított Roberts Radio főként a hordozható rádiók piacán aktív, az Egyesült Királyságban piacvezető társaság neve más európai országokban is jól cseng.

A britek már korábban is kacérkodtak a lemezjátszókkal, ám eddig csupán feledésre ítéltetett modellek polírozását vállalták be, tiszta lapos készülékkel először jelentkeznek. A ROBERTS STYLUS (379 EUR) lemezjátszó egyszerű felépítésű, félautomata szíjhajtású készülék. Az alumínium hangkar végére előszerelt AT3600L (Audio Technica) mozgó mágneses hangszedő került, kapunk állítható ellensúlyt és az anti-skating beállítására is lehetőség van. Az előerősítő igény esetén eltávolítható a jelútból, amin felül egy digitális-analóg konverter is beépítésre került, így a lemezjátszó számítógéphez társítható, ha digitalizálni szeretnénk valamelyik korongot.

A STYLUS LUXE (579 EUR) egy kicsit komolyabb, közvetlen hajtású berendezés, szénszálas hangkarral, amire AT-95E (Audio Technica) hangszedőt szereltek. Ezúttal is megkapjuk a kapcsolható előerősítő fokozatot, valamint az A/D konverter is adott. A lemezjátszók előrendelhetők, a forgalmazás február elején kezdődik.

Forrás: www.robertsradio.com