ROKU platformra építkező 4K tévéket villantott a Hisense

Az ötvenöt és hatvanöt hüvelykes 4K/UHD LCD tévék a tervek szerint még a karácsonyi roham előtt a forgalmazóknál lesznek.

Az új HISENSE R8F sorozatot nyitó modellek LED háttérvilágítással rendelkeznek, kilencven százalékban képesek lefedni a DCI-P3 színteret és a korábbi (R7 és R6) modellekhez képest nagyobb (700 nit) fényerőt kínálnak. A színpontosság és nagyobb kontraszt érdekében a készülékeket saját fejlesztésű PureColor szűrővel szerelték. Az új televíziók alkalmazzák a gyártó ULED technológiáját, illetve megkapták a Hi-View 4K HDR képfeldolgozó motort, amely algoritmusok segítségével, valós időben képes a megjelenített tartalom javítására. A képet és hangot a rendszer mindig az adott tartalomhoz igazítja, így a gyengébb minőségű forrásokból származó műsorok is közel 4K HDR minőségben élvezhetők.

A készülékek támogatják a Dolby Vision, HDR, HDR10 és HLG szabványokat, valamint kezelik a Dolby Atmos térhatású hangokat. Mindkét modellnek van játékos üzemmódja, amely gyorsabb válaszidőt és kisebb bemeneti késleltetést biztosít. Az újdonságok ROKU TV platformra építkeznek a saját Roku Voice hangsegéd mellett, Google Assistant és Amazon Alexa támogatással is bírnak. A tévék a mellékelt távkapcsoló mellett dedikált alkalmazással is vezérelhetők. A friss modellek előre láthatóan 500 és 700 dolláros áron lesznek elérhetők.

Forrás: www.hisense-usa.com