ROTEL Diamond Series – Gyémántok mindörökké

A Rotel alaposan megadja a módját az ünneplésnek, ugyanis a társaság az év elején bemutatott mk2 modellek után egy friss széria meglapozásába fogott.

A Diamond Series névre keresztelt termékcsalád közvetlenül a MICHI márkavonal alatt helyezkedik el és bőségesen profitál a nevezett termékek megoldásaiból. Az új sorozat két modellel rajtol el, de a gyártó ígérete szerint további készülékekre is számítani lehet. A DT-6000 DAC/Transport (2200 USD) egy nyolc csatornás ESS Sabre ES9028PRO modul köré épült, csatornánként négy mono átalakító chipet alkalmaz. A kritikus áramköröket dedikált tápegységek táplálják, amelyek saját gyártású toroid transzformátort használnak. Az egyedi kondenzátorok segítenek minimalizálni a szórt emissziót és alacsony zajszintet biztosítanak az érzékeny komponenseknek.

Az optikai és koaxiális bemeneteken keresztül a PCM (32 bit/384kHz), míg USB bejáraton az MQA (24-bit/384kHz) és a DSD (4X) állományok lejátszására is lehetőség van. A lemezeket fejlett tálcás mechanizmus kezeli. Az előlap szokás szerint számos fizikai gombnak biztosít helyet, ezeken felül kétsoros kijelző és infravörös távkapcsoló biztosítja az intuitív használatot. A vezérlőrendszerekkel való integrációt többek között RS232 és 12V trigger bemenet egyszerűsíti.

Az RA-6000 (4500 USD) integrált erősítő AB osztályú (350W/4 ohm) készülék, amely analóg és digitális források széles skáláját támogatja. Az erősítő megörökölte és frissíti az mk2 modellekben alkalmazott áramkörre és tápellátásra vonatkozó megoldásokat. A digitális bemenetek támogatják a 24 bit/192 kHz folyamokat, míg az aszinkron PC-USB bemenet akár 32 bit/384 kHz állományokat is támogat.

A készülék dekódolja és rendereli az MQA formátumot, valamint Roon Tested tanúsítvánnyal is rendelkezik. A bakelit reneszánsz miatt és a fekete korong rajongók kedvét keresve egy mozgó mágneses phono szakasz is rendelkezésre áll. Az új modellek fekete és ezüst színben várhatók, a premier a jelenlegi infók szerint a következő hónapban lesz.

Forrás: www.rotel.com