Saját gyárban nyomják a Metallica lemezeit

A zenekar menedzsmentje a közelmúltban megerősítette, hogy többségi tulajdont szereztek a virginiai székhelyű Furnace Recordsban, amely nagyjából egy évtizede készít bakelit lemezeket a banda számára.

A Luminate piackutató adatai szerint a Metallica tavaly 387.000 albumot értékesített az Egyesült Államokban, amely különösen figyelemre méltó egy olyan zenekartól, amely hat éve nem jelentkezett friss albummal. A legkelendőbb a Master of Puppets kiadvány volt, amit a Ride the Lightning követett. A kilencvenhatban alapított Furnace Records az Egyesült Államok egyik legnagyobb bakelit-gyártója, kiváló minőségű hanghordozóiról ismert, ők állítják elő a banda összes fekete korongját, számos gyűjtői csomag és remastered kiadás köszönhető nekik.

A Furnace szoros iparági partnerséget ápol a német Pallas sajtoló üzemmel, ahova sikerült a termelés egy részét kiszervezni, kizárva ezzel az ellátási problémákat. Erre többek között azért is volt szükség, mert a banda visszakapta régebbi albumainak jogait, amelyekből szintén készülnek újabb nyomatok.

A rajongók számára bizonyára nem újdonság, hogy áprilisban érkezik a csapat tizenegyedik 72 Seasons címet viselő stúdióalbuma, amit már január óta nyomnak. Eric Aster, a Furnace Records vezérigazgatója szerint az új felállás jelentősen nem változtat semmin, továbbra is dolgoznak majd más előadók projektjein, viszont „lehetőséget kaptunk a növekedésre”.

Forrás: www.billboard.com