Samsung – Bordeaux tévétől a NEO QLED modellekig

A Samsung tévék tervezése során a letisztult formavilág mellett az utóbbi másfél évtizedben általános törekvés, hogy a modellek kövessék a felhasználók stílusát és életvitelét, valamint a belsőépítészeti trendek változásait.

Bordeaux LCD TV – Kezdeti szárnypróbálgatás

A Samsung formatervezésének története számos meghatározó állomással büszkélkedhet. A klasszikus formáktól való elszakadás elsőként a Bordeaux (2006) LCD tévékészülék esetében volt tapasztalható. Ezt a modellt úgy tervezték, hogy egy borospohár eleganciáját tükrözze, amihez a sima üvegfelületek alkalmazása is hozzájárult.

C9000 LED TV – Penge vékony kialakítás

A C9000 (2009) LED tévé esetében az áramköröket a talpban helyezték el, ami minden korábbinál keskenyebb (mindössze 0.9 milliméter) kialakítást tett lehetővé. A megjelenés évében ez a készülék volt a legkeskenyebb a piacon, a prémium megjelenést a finoman csiszolt fém használata csak tovább növelte.

S9 – Nagyképernyős élvezet

Az S9 (2014) UHD tévét a művészeti galériák stílusa inspirálta, a trükkösen rögzített panel, olyan hatást kelt mintha lebegne a keretben. A társaság a nagy felbontású, nagy képernyős készülékek előfutáraként tekint erre a modellre. Szinte hihetetlen, hogy a The Serif (a Lifestyle termékcsalád első darabja) tévé már hatodik éves. A neves bútortervező Bouroullec testvérpár munkája a minimalista jellegnek köszönhetően, szinte bármilyen enteriőrben elhelyezhető.

The Frame – Galéria otthon

A The Frame (2017) tévé a szándékosan visszafogott formavilág révén a felhasználó figyelmét a megjelenített tartalomra irányítja. A színpontos megjelenítést szavatoló panel és a cserélhető keretek miatt a készülék kiválóan alkalmas műalkotások megjelenítésére. A Művészeti Mód ezerkétszáz darabos kínálatában bárki megtalálhatja a kedvére való alkotást.

The Sero – Mobilgenerációra szabva

Bár a klasszikus televíziók esetében a vízszintes (16: 9 képarány) elrendezés az irányadó, a fiatalabb korosztály (Millenium-generáció) egyre több olyan tartalmat fogyaszt, ahol a függőleges tájolás jellemző. A The Sero tévét nekik készítették, ugyanis a panel elforgatható, így megkönnyíti a vertikális tartalmak pontos megjelenítését. A vállalat a jövőben is a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor egyértelmű célkitűzés olyan modelleket készíteni, amelyek szinte tökéletesen simulnak bele a környezetükbe.

Forrás: www.news.samsung.com