Samsung – Neo QLED 8K fejlesztéseké a főszerep

A Samsung a Média Fórumon mutatta be az új tévékínálata mögött álló technológiákat, a legújabb funkciókat és innovatív megoldásokat.

A korábban Technikai Szemináriumként ismert rendezvény-sorozat az elmúlt tizenegy évben különleges platformként lehetőséget biztosított a vállalatnak újdonságai bemutatására, valamint exkluzív betekintést kínált a technológiai fejlesztésekbe.

Neo QLED 8K

A Quantum Mini LED technológiának és a legújabb 8K Neural Quantum Processzornak köszönhetően a Samsung idei Neo QLED 8K modelljei továbbfejlesztett neurális hálózattal, 14 bites kontrasztleképezéssel és MI alapú okos felskálázással érkeznek, tehát minden korábbinál részletesebb képalkotásra és színleképezésre lehet számítani. Az új Smart Hub felhasználói felülettel egyetlen kezdőképernyőn érhető el minden okos megoldás és tartalom, így a tévé képernyője a csatlakoztatott életmód kezdőoldalává válhat.

Nagy képernyős játékélmény

A legfrissebb termékcsalád több olyan jellemzővel és funkcióval is rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a kiváló játékélményhez. A négy HDMI 2.1 technológiát támogató aljzat, a Motion Xcelerator Turbo Pro támogatású 4K/144Hz frissítés, a Szuper ultraszéles játék nézet és a Játéksáv még látványosabbá és hozzáférhetőbbé teszik a játékot.

Lifestyle termékvonal

A társaság díjnyertes Lifestyle TV portfóliója a legújabb technológiákkal és okos funkciókkal érkezik a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében. A megszokott, finomított megoldások mellett, olyan hasznos extrák is megjelentek, mint a Szemkímélő mód és az Intelligens kalibráció. Utóbbi segítségével a felhasználók életstílusához és mindennapi igényeihez alakítható az élmény, az új kiegészítőkkel pedig teljesen személyre szabható a tévézés.

Hangzás és hangeszközök

A Samsung legújabb hangeszközei a legújabb hardver- és szoftverfrissítéseknek köszönhetően szinte tökéletes összhangban működnek a tévékkel, lenyűgöző Dolby Atmos hangzást ígérnek. Az idén piacra kerülő hangprojektorok és eszközök (pl. az Ultra Slim Soundbar, az S sorozat készülékei, vagy a Sound Tower termékcsalád) prémium élményt biztosítanak helytől és környezettől függetlenül.

Középpontban a fenntarthatóság

A Samsung célja, hogy rendszerszinten csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, megkönnyítse a termékek újrahasznosítását, valamint minimalizálja a gyártási folyamat és a készülékek használatának környezeti terhelését. Az új Napelemes távirányító a környezeti fényből és rádiófrekvenciából is képes energiát nyerni, ráadásként a legújabb modellek továbbfejlesztett csomagolásban kerülne piacra, amikhez a vállalat nem használ kapcsokat és kilencven százalékkal kevesebb tintát használ.

Forrás: www.news.samsung.com