Sennheiser IE 200 – Profi DNS megfizethető áron

Nagyjából két éve annak, hogy a Sennheiser bemutatta az IE 300 fülmonitort, amivel a társaságnak sikerült a professzionális technológiák egy részét a konzumer kategóriába átültetni. A németek azóta sem tettek le arról, hogy a prémium vezetékes hangzást még több emberhez eljuttassák, új termékük egy fontos mérföldkő ezen az úton.

Jermo Koehnke, a Sennheiser audiofil termékmenedzsere szerint az IE 200 fülmonitor „nyílt meghívó mindenki számára, hogy élvezze a csúcsminőségű hangzást”. A burkolat alatt a márka hét milliméteres szélessávú átalakítója lapul, ezt a meghajtót a társaság az IE 900 fülesig használja, ez az örökség biztató indulópontnak ígérkezik.

A Sennheiser állítása szerint a harmonikus torzítás elenyésző, kapunk egy természetes frekvencia-válasz görbét, ami a szignifikánsan drágább fülhallgatókra jellemző. Az univerzális fülesek irányítottsága problémás terület, amit a mérnökök úgy próbáltak meg áthidalni, hogy az illesztékek két eltérő pozícióban rögzíthetők. A környezeti zajokat különböző viszko-elasztikus hab és szilikon illesztékek hivatottak kívül tartani, a gyártó külön kiemelte, hogy időt kell fordítani a megfelelő méret kiválasztására.

A fonott kábelt áttervezték, ami által tovább csökkent a kábelzaj. A zsinór egyik végére MMCX csatlakozók, másikra pedig 3.5 milliméteres dugó került. Az IE 200 (150 USD) fülmonitor január végén kerül forgalomba.

Forrás: www.sennheiser-hearing.com