Sennheiser MOMENTUM 4 – Vadonatúj külsővel hódít

A Sennheiser negyedik generációs vezetékmentes fejhallgatója meglehetősen uniform lett, szerencsére a hangzásra újfent nagy hangsúlyt helyeztek a mérnökök.

A Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless (350 EUR) fejhallgató teljesen új kialakítással rendelkezik. A füles teljes egészében kompozitból készült, az alacsony súrlódású zsanér segítségével könnyen beállítható a megfelelő pozíció anélkül, hogy túlzott nyomás nehezedne felhasználó fejére. A készülék a korábbi változathoz hasonlóan összezárható. A füllel érintkező, cserélhető párnák puha műbőrből készültek, a fülkagylók külső része érintésérzékeny felületet rejt. A fizikai gombok számát egyetlen darabra csökkentették, az alapvető funkciók az említett felületen keresztül módosíthatók, minden egyéb a társalkalmazással érhető el.

A készülék negyvenkét milliméteres átalakítókat kapott, újdonság a Sound Personalization üzemmód ami monitorozza felhasználó szokásait és ahhoz igazítja a beállításokat. Az adaptív zajszűréshez oldalanként egy-egy pár mikrofont használ a rendszer, természetesen adottak a különböző beállítási lehetőségek a végletek között. A Bluetooth (5.2) kapcsolaton keresztül SBC, AAC és aptX Adaptive kódolású állományok is lejátszhatók és az eszköz alkalmas a multipont kapcsolódásra.

A gyári adatok szerint hatvan órás üzemidőt kapunk, tíz perces etetéssel hat órányi extra időtartam nyerhető. Természetesen vezetékes használtra is lehetőség van a 3.5 – 2.5 milliméteres dugóval ellátott zsinór segítségével. A fejhallgató mellé egy repülőgép adaptert is csomagolnak. A Momentum 4 Wireless már előrendelhető, a forgalmazás augusztus 23-án kezdődik.

Forrás: www.sennheiser-hearing.com