Shanling M0 Pro – Ultrakompakt lejátszó belépő szinten

A Shanling M0 Pro hivatalosan a közönségkedvenc M0 felhúzott változata, amely külsőségekben az előd örökségét hordozza, azonban hardveresen már a nagyobb tesók (pl. M3) felé nyújtózkodik.

A Shanling M0 Pro (59.000 forint) DAP leginkább a DAC szakaszban változott, a korábban alkalmazott ES9218P chipet ES9219C váltotta, amiből rögtön kettő került a burkolat alá. A módosítás eredeményeként többek között javult a konverzió sebessége és nagyobb fejhallgató kimeneti kapacitást sikerült elérni.

A DAC chipen kívül a processzort is cserélték, egy Ingenic Semiconductor X1000 (1 GHz) modellre esett a választás, arról sajnos nincsenek adatok, hogy a 32 vagy 64 MB-os változatról van szó.

Az apróság dedikált DAC-fejhallgató erősítőként is használható, USB interfészen keresztül, ilyenkor a társítás után USB DAC módra kell váltani a menüben. Belső tárhely továbbra sincs, de az alapváltozattal (500 MB) ellentétben már 2TB kapacitású kártyák használatára is lehetőség van.

Az új változat többek között a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (128 – DoP, D2P és natív) állományokat is kezeli, MQA képesség ezúttal is kimaradt. A tömör alumíniumból esztergált készülékházra többfunkciós hangerőszabályzó, fejhallgató-csatlakozó (3.5 mm) és USB-C port került. Az üzemeltetést 1.54 hüvelykes (240 x 240 képpont) kijelző könnyíti meg.

A fejhallgatókat fogadó konnektor hibrid változat, ami annyit tesz, hogy opcionális 5-tűs adapter segítségével kiegyensúlyozott csatlakozást is biztosít. Az apróság a saját fejlesztésű Mtouch Ingenic platformot használja, a beállítások között pl. 5 sávos hangszínszabályzó, ki-bekapcsolható DAC-szűrők, erősítési szintet befolyásoló presetek is találhatók.

A vezetékmentes kapcsolatról kétirányú, ötödik generációs Bluetooth chip (aptX HD, LDAC, SBC, AAC stb.) gondoskodik. A 650 mAh kapacitású akkumulátort a gyári adatok szerint másfél óra alatt lehet nulláról teljesen feltölteni, ami a társított füles, valamint az átvitel módjától függően 14 órányi használatra elegendő. Vezetékmentes töltésre nincs lehetőség.

Forrás: www.en.shanling.com