Sigberg Audio SBS.1 – Üdvözlet Északról!

A Sigberg Audio alig egy éves márka. A társaság aktív rendszerek építésével foglalkozik, a kabinetek Angliában készülnek a szerelés (és persze a tervezés) Norvégiában történik.

Az SBS.1 (6282 EUR) zárt kialakítású, két és fél utas aktív hangfal. A készülék egy hüvelykes dóm csipogóval, valamint két darab 5.5 hüvelykes mélyközép hangszóróval rendelkezik, a koaxiális elrendezés miatt pontforrásként működik. Az aktív keresztváltó a gyártó ígérete szerint tökéletes fázis- és impulzusválaszt biztosít. Minden hangszórót dedikált (350W összteljesítményű D osztályú Hypex) erősítő dolgoztatja. A rendszert saját tervezésű DSP felügyeli, a kilenc sávos parametrikus EQ megkönnyíti a manuális finomhangolást. A hátoldalon analóg (kiegyensúlyozott RCA és XLR) és digitális (optikai, SPDIF, AES) bemenetek találhatók.

A hangfal az INKOGNITO (2695 EUR) vagy 10D aktív mélynyomókkal kiegészítve házimozizásra is alkalmas. Előbbi diszkréten elhelyezhető zárt modell, tíz (250W) vagy tizenkét (500W) hüvelykes változatban érhető el. A készülék vízszintes és függőleges tájolásban is használható. A 10D (3594 EUR) szintén zárt rendszer, a két tíz hüvelykes meghajtót egymásnak háttal (force-cancelling) szerelték be, hogy kioltsák egymás működés közben generált rezgéseit. A Hypex erősítőt dolgoztató rendszer 500W teljesítmény leadására képes. Mindegyik termék fekete és fehér színben vásárolható meg.

Forrás: www.sigbergaudio.no