SONOS Optimo – A pletyka nem alszik

A hírek szerint a Sonos még az évben piacra dobja a jelenleg Optimo2 kódnéven emlegetett hangkeltőjét, amely vadonatúj hangszóró-tömbbel és kibővített csatlakozási opciókkal büszkélkedhet.

Sonos Optimo2 (Készítette: Alex Castro / The Verge)

A készülékről egyelőre csupán egy 3D render-kép áll rendelkezésre és a specifikációt illetően is sok a homályba burkolt részlet. A hangkeltő burkolata alá állítólag több irányba sugárzó meghajtó-tömb kerül, amivel a hangkép kiterjesztése a cél. Ami a méreteket illeti nagyjából a Sonos Five lehet az irányadó, valószínűsíthető a fekete és fehér szín, de talán egy kicsit vidámabb változatok is készülnek majd.

Az Optimo2 várhatóan WiFi és Bluetooth kapcsolatokkal is rendelkezni fog, előbbi hagyományosan a Sonos társalkalmazás vagy Airplay2 segítségével vehető igénybe, utóbbi eddig csupán a Move vagy Roam modellekre volt jellemző. A hírek szerint a Sonos az USB-C interfészen keresztüli lejátszást is fontolgatja. A burkolat alá több mikrofont is elrejtenek, ezek egyfelől lehetővé teszik az asszisztensekkel (pl. Alexa és Sonos Voice Control) való kommunikációt, másfelől segítenek a beállítások optimalizálásában.

Minden jel arra mutat, hogy a márka nem egyetlen Optimo termékkel fog jelentkezni, mert egy Optimo1 és Optimo1 SL modellt is emlegetnek, amelyek vélhetően méretben térnek majd el a nagytesótól, illetve az SL gyaníthatóan nem tartalmaz majd mikrofont. Bennfentesek szerint az Optimo2 a FIVE leváltására készül, a kisebb változatok pedig akár szatellit hangszóróként is használhatók lesznek.

Forrás: www.theverge.com www.9to5mac.com