Sonus Faber IL Cremonese ex3me – Csúcsra járatva

A Sonus Faber bemutatta legújabb korlátozottan elérhető, luxuskivitelű álló hangfalát, amely a Homage kollekció legfrissebb darabja.

Az új Sonus Faber modell az elődhöz hasonlóan Antonio Stradivari munkássága és il Cremonese nevű kedvenc hegedűje előtti főhajtás. Az EX3ME utótagot viselő változat értelemszerűen megörökölte az alapmodell egyes megoldásait, azonban az ötven párra korlátozott hangfal hűségesen tükrözi az elmúlt öt év fejlesztéseit. A rombusz alapra épített kabinet tiszta elegáns vonalakkal, lekerekített élekkel rendelkezik. Az oldalak persze nem párhuzamosak, ami jelentősen javítja a szerkezeti szilárdságot. A padlótól való leválasztást most is a Zero Vibration Transmission rendszer, míg az állóhullámok elleni védelmet bonyolult belső szerkezet biztosítja.

A hangfalat vadonatúj Beryllium DLC (Diamond Like Carbon) magassugárzóval szerelték, aminek membránját kémiai úton erősítik a jobb merevség, sebesség és pontosság érdekében. A függetlenül hangolt, akusztikusan amorf kamrában elhelyezett ún. infra-mélysugárzókat megújították. A Nomex magos szendvics membránok nano-szénszálból készültek. Az eredetihez hasonlóan az új modell két további, független kamrába pakolt, lefelé irányított basszus meghajtót (180 mm) is dolgoztat.

A közepes meghajtók (180 mm) sem változtak alapvetően. Ezúttal is levegőn szárított cellulóz, kapok, kenaf és egyéb anyagok keverékéből álló, semlegesen viselkedő membránt kapunk. A meghajtó neodímium mágneses motorja teljesen örvényáram-mentes teljesítményt ígér. A csipogókat és közepes meghajtókat teljesen áttervezett keresztváltó felügyeli. A hálózat többek között nem induktív ellenállásokból, légmagos induktorokból, valamint Mundorf Evo Silver Oil és Evo Gold Oil kondenzátorokból épült. A friss modell globális forgalmazása októberben kezdődik, de a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.sonusfaber.com/en