Sonus Faber LUMINA – A megfizethető luxus

Az új Sonus Faber Lumina termékcsalád a gyártó kommunikációja szerint a természetes hangzást kereső, kézműves megoldásokat kedvelő, ugyanakkor a kellemes megjelenést is favorizáló zenerajongóknak készült.

Művészi szintre fejlesztett, kézműves anyag megmunkálás és kimagasló hangteljesítmény jellemzi az olasz gyártó termékeit. Természetesen címszereplő megfizethetőség relatív, azonban a társaság új kollekcióját úgy tervezték, hogy az árérzékeny zenerajongóhoz eljuthasson. A Lumina latinul fényt jelent, azonban az olaszok ezúttal inkább a gyártási filozófiából generált mozaikszóként (Luxury, Minimalist Design, Natural Sound) hivatkoznak az elnevezésre. A termékcsalád egy háromutas padló, egy polc-állványos és egy center hangfalat sorakoztat.

Az új modellek a Sonetto családtól örökölt DAD (Damped Apex Dome) magassugárzót (29 mm) dolgoztatnak, a közepes tartományokat száz, százhuszonöt, illetve százötven milliméteres kevert szálas hangszórók kezelik, míg a basszusért vadonatúj százötven milliméteres, papír membrános meghajtók felelnek. A reflex nyílások a polc és center modellek esetében előre néz, míg az álló hangfalnál lefelé tájolt, így a készülékek kevésbé érzékenyek az elhelyezésre.

A gyártó igyekezett kihangsúlyozni, hogy a kabinetek tervezésekor hatványozottan törekedtek az egyszerűségre és szimmetriára, ugyanakkor a felhasznált anyagok minőségére ezúttal is nagy figyelmet fordítottak. A többrétegű frontlapot valódi furnér borítja, míg az oldal és hátlapokat fekete bőrrel vonták be. A hátoldalon bi-erősítésre alkalmas nikkelezett kötőhelyek találhatók. A LUMINA 1 polc-hangfal 899 dollárért vásárolható meg, a LUMINA CENTER I 699 dolláros áron kerül forgalomba, míg a LUMINA III álló hangsugárzóért 2199 dollárt kér a gyártó.

Forrás: www.sonusfaber.com/en

Comments are closed.