SONY A75L – Belépő az OLED tévék világába

A Sony egy belépőnek szánt modellt (korábban A75K néven emlegették) dobott a piacra, amely az A95K és az A80L OLED tévék alá kerül, funkciók terén az utóbbi szintjét hozza, szerényebb áron. Az új készülék a tengerentúlon már vihető az európai megjelenést hivatalosan még nem erősítették meg, de iparági pletykák szerint decemberig a regionális forgalmazás is megkezdődik.

A SONY A75L ötvenöt (1599 USD) és hatvanöt (1999 USD) hüvelykes változatban kerül forgalomba, nagyjából ötszáz dollárral olcsóbb, mint a közel azonos tudású A80L. Az új modell is az LG Display 4K OLED paneljét használja, ami mellé itt is megkapjuk a Cognitive Processor XR motort. A kezelt HDR formátumok (Dolby Vision, HDR10 és HLG) esetében sincs eltérés, maradt a két HDMI 2.1 port, 4K/120 Hz és VRR támogatással.

Az A80L az egyik legjobb hangrendszert használó modell, ezen a téren viszont az olcsóbb változat kompromisszumra késztet. A két dedikált mélysugárzó maradt, az Acoustic Surface Audio rendszer viszont alapváltozat, csak két aktuátort használ, ezért kicsit szűkebb hangtér generálására képes. További eltérés, hogy a készülék fix lábakon áll, nincs lehetőség oldalirányú tájolásra és magasság sem módosítható, valamint kimaradt a hangvezérlést egyszerűsítő beépített mikrofon, csak távkapcsolóba szerelt egységen keresztül utasítható a rendszer.

Forrás: www.electronics.sony.com