Sony NW-A306 – Új generációs Walkman

A Sony új hordozható zenelejátszója a Walkman termékcsalád részeként kerül forgalomba, első pillantásra a felső kategóriás NW-WM1ZM2 és NW-WM1AM2 lejátszók kedvezőbben árazott változatának tűnik.

A Sony NW-A306 (399 EUR) lejátszó háza alumínium ötvözetből készült. A finoman kerekített éleken meglepően sok fizikai gomb kapott helyet, főként annak tükrében, hogy a készülék 3.6 hüvelykes TFT érintőkijelzőt is visel. A lejátszó WiFi kapcsolattal is rendelkezik és természetesen Bluetooth átvitelre is képes, az ismeretlen kapacitású lítium-ion akkumulátor a választott hangerő és átvitel függvényében akár huszonkét órás üzemidőt is képes biztosítani. Az üzemidő a natív streaming szolgáltatások használatának függvényében is módosulhat.

A készüléken Android 12 rendszer fut, számos előre telepített alkalmazást kapunk, illetve testreszabási lehetőségek is vannak. A hangélményt több dedikált eljárás (DSEE Ultimate, DC Phase Linearizer, Dynamic Normalizer, ClearAudio+) segít feljavítani, egyéni hangzásjavításra tízsávos EQ áll rendelkezésre. Az Edge-AI és DSEE Ultimate (Digital Sound Enhancement Engine) technológiák segítségével a rendszer valós időben képes felskálázni a tömörített fájlokat, így az ígéretek szerint a gyengébb minőségű állományok is hallhatóan jobban szólnak.

Ahogy a hordozható lejátszók esetében általános, ezúttal is vezetékes fülessel kapjuk a legjobb hangélményt. A Sony saját S-Master HX digitális erősítője natív  módon kezeli a DSD állományokat, a specifikációs lap szerint az MQA adatfolyamok lejátszása is megoldott. A beépített tárhely (32 GB) microSD kártyák használatával bővíthető, utóbbira nagy valószínűséggel szükség is lehet, mert a belső tárhely felét felzabálja az Android rendszer. Utóbbival kapcsolatban akad néhány kérdőjel, ugyanis a márka általánosan (az okostelefonok esetében is alkalmazott gyakorlatot alapul véve) csak két évig szavatolja a biztonsági frissítéseket, ami elég karcsúnak tűnik. A Sony újdonsága azoknak lehet jó alternatíva, akik nem kívánnak vagy tudnak komolyabb összegeket kifizetni egy dedikált lejátszóért.

Forrás: www.sony.com