Sony SRS-NB10 – Nyakbavaló mindenes

A SONY első pillantásra mintha visszanyúlt volna az időben, de a praktikus kialakítású, funkció-gazdag eszköz mégsem tűnik idejét múltnak.

A márka kommunikációja szerint az SRS-NB10 (149 USD) hangkeltő otthoni és irodai környezetben is jól használható. A készülék szabadon hagyja a kezeket, fülesekkel ellentétben nem szeparálja el a felhasználókat a környezetüktől és hosszabb távon sem kényelmetlen.

A készülék felfelé irányított teljes tartományú hangszórókat és lefelé néző passzív radiátorokat dolgoztat, így az átlagosnál dinamikusabb hangélménnyel kecsegtet, ráadásként az ígéretek szerint alacsonyabb hangerőre állítva sem kell attól tartani, hogy lemaradunk valamiről. Az eszköz két mikrofonnal rendelkezik, a tiszta és zavartalan hívásminőséget a Sony Precise Voice Pickup technológiája szavatolja. A visszhangot és a visszacsatolást egyedi algoritmus csökkenti.

Az IPX4 besorolás azt jelenti, hogy a felcsapódó víz, nedvesség nem tehet kárt az eszközben. A beépített akkumulátor húsz órányi használatot tesz lehetővé két etetés között, de a gyors töltés is támogatott, így tíz perc alatt egy órával lehet kitolni az üzemidőt. A hangrendszer egyszerre két forráshoz képes csatlakozni, vezérlésre a két száron elhelyezett, könnyen kitapintható gombok használhatók. A SONY újdonsága előre láthatóan szeptemberben kerül a boltokba. A társaság egyébként két éve már bepróbálkozott egy hasonló (SRS-WS1) termékkel a tengerentúli piacon, ami egészen jó fogadtatásra talált.

Forrás: www.electronics.sony.com