STAX SPIRIT S3 – Profiknak és műkedvelőknek

Az elektrosztatikus fülesekről ismert STAX bemutatta első vezetékmentes fejhallgatóját, amely a részletgazdag hangzás mellett masszív üzemidővel is csábít.

Az EDIFIER STAX SPIRIT S3 (399 USD) fejhallgató EqualMass síkmágneses meghajtót használ, ami egyesíti az Audeze Fluxor mágnes-rendszerét, az Uniforce membránt és a Fazor eljárást. A Fluxor rendszer egyedi szerkezete nagyobb felbontást és szélesebb frekvenciaválaszt tesz lehetővé. Az egyedi neodímium mágnes tömb a hagyományos megoldásokhoz képest, dupla fluxussűrűséget szavatol.

Az Uniforce membránt úgy tervezték, hogy homogén hajtóerőt biztosítson, feltárja a legfinomabb akusztikai részleteket, alig észlelhető (0.5%) torzítás mellett. A Fazor Phase Managment feladata megőrizni az időzítés részleteit a rögzített jelben, ami tisztább hangban, nagyobb felbontásban és jobb képalkotásban nyilvánul meg.

A Bluetooth 5.2 nagyobb hatótávolságot és biztosabb vezetékmentes kapcsolatot biztosít. Adott a több pontos kapcsolat, tehát egyszerre több eszköz társítására is lehetőség van. Ahogy elvárható vezetékes használatra is lehetőséget biztosítanak, adapter segítségével (3.5 mm – 6.35 mm) különböző zsinórok társítása is megoldott. A hangzás egy dedikált alkalmazáson keresztül finomítható és van alacsony késleltetésű játékmód.

A fejhallgató szénszálból készült, a fülpárnák leválaszthatók, így ha elhasználódnak egyszerű kicserélni őket. Az 1500 mAh kapacitású akkumulátor állítólag nyolcvan órás üzemidőt garantál. Természetesen gyorstöltésre is lehetőség van, tíz perces etetéssel tizenegy órányi energia nyerhető, ami szintén csábító azok számára, akik sokat vannak úton.

Forrás: www.edifier.com