STENHEIM Reference Ultime Two – Megjött a kistesó

A svájci manufaktúra a korábban bemutatott Reference Ultime modellek esetében használt alapanyagokat és alkalmazott technológiákat ültette át egy könnyebben kezelhető készülékbe.

Ahogy a korábbi modellek az új hangfal is teljes egészében Svájcban készült. Ezúttal is a referencia szériában megszokott D’Appolito elrendezést alkalmazták, a háromutas készülék szimmetrikus meghajtó-tömbökkel rendelkezik. A kabinet alumíniumból készült, a dobozt hat gondosan elválasztott kamrára osztották.

Az egy hüvelykes csipogót, két darab hat hüvelykes közepes hangszóró fogja közre, alul és felül pedig tizenkét hüvelykes mélysugárzók zárják a sort. Utóbbiak munkáját lamináris áramlást biztosító reflex portok segítik. A saját kamrát birtokló keresztváltó a nagyok öröksége, így az alapvető műszaki jellemzők is a korábbi tervekre hajaznak. Az Reference Ultime Two rendszer érzékenysége 95 dB, a névleges impedancia 4 ohm, a frekvencia választ 25Hz – 35kHz értékben adta meg a gyártó. A teljesítmény 400W RMS (800W csúcs), a meghajtáshoz legalább 30W teljesítményű erősítőre van szükség.

Forrás: www.stenheim.com