Stúdió minőséget ígérő hangsugárzókat épített a JBL

A JBL újdonsága egy kompakt, nagy teljesítményű hangfal, amely a gyártó szerint a stúdió monitorokra jellemző reprodukciós tulajdonságokkal rendelkezik.

A JBL 4349 Studio Monitor több szabadalom alatt álló JBL technológiát is felvonultat. A kétutas monitor hangsugárzó dupla membrános másfél hüvelykes kompressziós meghajtót, valamint egy tizenkét hüvelykes alacsony frekvenciás hangszórót dolgoztat, előbbihez HDI kürt technológiát társítottak. A D2415K kompressziós meghajtó polimer, gyűrűs membránokat kapott, amelyek alacsony tömege jelentősen javítja a magas frekvenciás reprodukciót. A gyűrű alakú membránok geometriája (V) csökkenti a törési módokat, kiküszöböli az időveszteséget és csökkenti a torzulást. A kürt segíti a hang testreszabását, illetve az adott környezethez és a hallgatói preferenciához igazítását.

A tizenkét hüvelykes (300 mm) mélysugárzó nagyon nagy teljesítményt kínál, extrém alacsony torzítás mellett. A maximális teljesítményt három hüvelykes (75 mm) hosszú dobásos hangtekercs és egyedi csillapítók együttese garantálja. A tiszta cellulóz alkalmazása könnyű, ugyanakkor merev membránt eredményez és nagy agilitást szavatol a teljes tartományban. A kabinet huszonöt milliméter vastag lapokból készült, klasszikus JBL stúdió-monitor-kialakítású, alsó kivezetésű dupla front oldali porttal. Az elegáns megjelenéshez kék (dió) vagy fekete (fekete dió) rács járul hozzá. A hátoldalon dupla, aranyozott kötőhelyek találhatók. Az új hangfalak előre láthatóan szeptembertől vásárolhatók meg, de az árakat egyelőre nem erősítették meg.

Forrás: www.jblsynthesis.com