Szabadba szólít a Marshall Tufton hangszóró

Elmúlt az idő, amikor a legendás brit manufaktúra csak gitár-erősítőket gyártott. A társaság az elmúlt évtizedben komolyan ráfeküdt a vezetékmentes eszközök fejlesztésére, aminek következtében impozáns kínálatot sikerült összerántaniuk.

A MARSHALL TUFTON (399 USD) a gyártó második generációs termékvonalának, egyik újabb darabja, amelyet kifejezetten kültéri használatra terveztek. A készülék a korábbi modellekhez hasonlóan gitár-erősítőkre hajazó külsővel rendelkezik, akkumulátorról üzemel és mérsékelten (IPX2) vízálló. A sarkokra megerősített sapkák kerültek, amik némi védelmet biztosítanak az esetleges ütődésekkel szemben. A háromutas rendszer egy mélysugárzóval, két full range meghajtóval és két csipogóval rendelkezik, amelyeket dedikált erősítők (D osztály) dolgoztatnak. A teljes tartományt kezelő meghajtókat egymásnak háttal helyezték el, ami a gyártó szerint jótékony hatással van a hangszínpadra.

A készülék alkalmazáson keresztül, vagy a fedélzetre pakolt gombokkal vezérelhető, természetesen a hangzás finomítására is lehetőség van. Az ún. multi-host funkciónak köszönhetően a berendezés egyszerre két forráshoz társítható. A beépített akkumulátor átlagos hangerő mellett húsz órányi üzemidőt biztosít, szerencsére a gyorstöltés is támogatott, így húsz perces etetéssel négy extra órát lehet nyerni. A hátoldalra azért egy 3.5 milliméteres bemenet is került, így ha valaki inkább vezetékes átvitelt favorizálja, annak sincsen akadálya. Az utaztatást praktikus és erős szíj könnyíti meg.

Forrás: www.marshallheadphones.com