Századik évfordulóját ünnepli a Loewe

Alapítása (1923) óta a Loewe világszerte ismert luxusmárkává nőtte ki magát, mely az elmúlt évszázadban meghatározó szerepet vívott ki magának a szórakoztatóelektronikai iparban. A társaság a dizájn, a technológia és az innováció terén is meghatározó mérföldköveket hagyott maga mögött.

Napjainkra a Loewe márka egyet jelent a találékonyság és a német mérnöki precizitás egyedi kombinációjával, a tökéletességre való törekvéssel, az exkluzív formatervezéssel és a kiemelkedő minőséggel. A Loewe tervezési filozófiája olyan alaposan átgondolt és a legapróbb részletekig kidolgozott termékeket eredményezett, amelyek a lehető leghosszabb élettartamra lettek tervezve.

A kerek évforduló ünneplése egy egész éven át tart, kezdve a “100 évnyi Loewe dizájn” című kiállítás márciusi ünnepi megnyitójával, aminek a márka szülővárosa, Kronach adott otthont. Az évforduló sok izgalmas eseményt, programot és különleges bejelentéseket tartogat, amelyek még közelebb hozzák az embereket a Loewe márkához.

Egy évszázaddal azután, hogy Siegmund és David Ludwig Berlinben megalapította a vállalatot, a Loewe továbbra is meghatározó szereplője a szórakoztatóelektronikai szegmensnek. A társaság jelenleg is negyvenkét országot lát el csúcsminőségű és elegáns tévékkel és audio termékekkel. Kornach, a vállalat szíve kétszáz alkalmazottnak biztosít a high-tech körülményeket, itt születnek az esztétikailag kifinomult Loewe modellek, amelyek magukon hordják a már említett időtlen, megbízható és minimalista tervezési filozófia védjegyeit.

A Loewe márka történelme tele van lenyűgöző mérföldkövekkel. 1931-ben Manfred von Ardenne kutatóval karöltve a bemutatták az első teljesen elektronikus televízió készüléket, mely két évvel később sorozatgyártásra is került. A Loewe a Kronach-ban felépített gyártóüzem 1948-as megnyitása után kapcsolt rá igazán.

1951-ben például piacra dobták az Iris modellt, mely a világ első tömeggyártású tévéje volt. 1963-ban a Loewe Optaport elsőként változtatta mobil élménnyé a televíziózást, az évtized vége felé pedig az új színes tévékkel jelentkezett a márka. Az 1980-as évek elején a Loewe sztereó televíziókkal bolygatta meg a piacot, 1997-ben pedig, az internet térhódításától inspirálva bemutatták a Xelos@Media-t, ami a világ első okos
televíziója volt.

A Loewe hosszú történelmében 2019 egy új korszak kezdetét jelentette, Aslan Khabliev felvásárolta a brandet, a Loewe egyszemélyi vezetésű családi vállalkozásként folytatta tovább. A nagy visszatérés óta a márka húsz új terméket mutatott be a tévé és audió szegmensben. A németországi gyártás nagyfokú alkalmazkodásra ad lehetőséget.

A hagyományos tömeggyártással ellentétben a Loewe az egyéni igényekre és a termékkoncepciók rugalmasságára összpontosít. A Loewe filozófiájában a fenntarthatóság is kiemelt szerepet játszik, elkötelezettek olyan termékek megalkotása mellett, amelyek az energiahatékonyság, a frissíthetőség és a javíthatóság tekintetében is kiemelkedőek, ráadásként a gyártás során kizárólag zöld forrásból származó áramot használnak.

Az évszázados örökség tisztelete és a luxus iránti töretlen elkötelezettség inspirálja a további munkát, a Loewe nem titkoltan a következő évszázadban is az innováció éllovasa kíván maradni. A vállalat kiemelt figyelmet készül fordítani a globális jelenlét bővítésére, amely során nem csak a meglévő és új partnerekkel kialakított értékes kapcsolatokat fűzik szorosabbra, hanem a kiválasztott platformokon a márka láthatóságát is növelik.

A Loewe minden szempontból a vásárlói élmény fokozására szeretne összpontosítani, legyen szó akár az értékesítési pontokon való jelenlétről, az online megjelenésről, vagy az ügyfélszolgálatról. A Loewe termékek értékesítésében a vállalat továbbra is szorosan együtt kíván működni a minősített kiskereskedőkkel és a nemzetközi partnerhálózatával.

Forrás: www.loewe.tv