Szemüvegbe épített hangszórókat az ANKER

Az ötlet persze annyira nem új, elég csak a Bose Frames napszemüvegre gondolni, azonban az ANKER sokkal rugalmasabban használható eszközt ígér.

Az ANKER SOUNDCORE FRAMES (200 USD) a gyártó szerint az egyszerűen módosítható moduláris felépítés miatt több, mint a konkurencia hasonló termékei. A márka ötven dollár/db áron tíz különböző stílusú keretet (egyedül a szárak állandó elemek) kínál, amelyek ráadásul tetszés szerint keverhetők egymással, így bárki összeállíthatja a számára leginkább szimpatikus darabot.

Az eszköz Blutooth (5.2) segítségével kommunikál a forrásokkal, azaz bármilyen kompatibilis lejátszóval használható. A hangszórók a keret szárában vannak elrejtve, egy pár a fülkagyló előtt, míg a másik pár mögötte kapott helyet. A keretbe gyakorlatilag bármilyen lencse berakatható, fontos tudni, hogy az ár kizárólag az alapkeretre vonatkozik. A rendszer előnye, hogy személyre szabott hangteret képez anélkül, hogy (bedugható fülesekhez képest) teljesen elzárna a környezetünktől.

A készülék hívások fogadására is alkalmas, ebben az esetben a rendszer privát módba kapcsol, még tovább csökkentve a hangszivárgást. A hangzás egy társalkalmazáson keresztül finomítható. A beépített akkumulátor nagyjából öt órányi használatot biztosít, szerencsére gyorsabb (10 perc = 1.5 óra) töltésre is lehetőség van. A forgalmazás novemberben kezdődik.

Forrás: www.uk.soundcore.com