Szigorú előírásoknak felel meg a Samsung kültéri tévéje

A Samsung kültéri használatra tervezett The Terrace tévéi az elsők között kapták meg az amerikai UL minősítő intézet kültéri láthatóságot elismerő tanúsítványát.

A hitelesítésért az amerikai Underwriters Laboratories (UL) intézete felelt. A kültéren felállított kijelzők esetében a közvetlen napfény komolyan befolyásolja a láthatóságot, ezért a felhasználók különböző árnyékolási technikák alkalmazására kényszerülnek. Az UL tanúsítványát olyan termékek kaphatják meg, amelyek egyszerre képesek elérni a 3000 és 4000 nit közötti maximális fényerőt, az 1000:1-nél magasabb kontrasztarányt és a 80 százaléknál magasabb színmegjelenítést, mindezt tízezer lux fölötti megvilágítás mellett.

A The Terrace speciális bevonattal ellátott QLED kijelzővel rendelkezik, így sokkal kevesebb fényt ver vissza, ehhez társul még az MI alapú képminőség optimalizáció eljárás, ami automatikusan képes szabályozni a fényerőt. A kültéri használatnak megfelelően a készülékek víz és por elleni védelmére is nagy hangsúly került, az IP55 szabvány azt jelenti, hogy a termék kis nyomású vízsugár és porral szemben is védett.

Forrás: www.samsung.com