Színpadon az új Philips Ambilight televíziók

A Philips bemutatta hetedik generációs P5 AI processzorral szerelt OLED tévéit, amelyek között a META OLED panellel szerelt új csúcsmodell is helyet kapott.

A Philips OLED+908 ötvenöt, hatvanöt és hetvenhét hüvelykes változatban (ősszel) kerül piacra. A modell megkapta a bevezetőben is említett legújabb P5 AI processzort, integrált Bowers & Wilkins hangrendszerrel rendelkezik és persze a fejlesztett, háromoldalas Ambilight sem maradt ki.

Utóbbinál lényegesen fontosabb, hogy a tévét META OLED panellel szerelték, amely egy Micro Lens Array réteget is tartalmaz, valamint META fényerőnövelő algoritmust használ, hogy 2100 nites csúcsfényerőt biztosítani tudja. Ez az érték a gyártó mérései szerint hetven százalékos növekedést jelent. A gyártó szerint az új panel technológia jobb betekintési szöget szavatol, valamint az energiahatékonyságra is pozitívan hat.

A hetedik generációs P5 AI processzor az Ambient Intelligence továbbfejlesztett (v2) verzióját használja, ez továbbra is lehetővé teszi a képernyő fényerejének, gamma- és színválaszának valós idejű beállítását, garantálva a környezeti fényviszonyokhoz igazodó optimális teljesítményt.

Az Ambient Intelligence újabb verziója már XYZ fényérzékelőt használ, így képes mérni a környezeti fény szín hőmérsékletét, ezáltal a képernyő képének fehér részei pontosan megegyeznek a szoba környezeti megvilágításának valós idejű árnyalatával. A frissített Super Resolution funkció az élek élességét hivatott javítani.

A készülék 3.1 kiosztású, 80W teljesítménnyel rendelkező Bowers & Wilkins hangrendszert kapott, hat előre sugárzó hangszórót kpaunk, dedikált LCR elrendezésben, míg a mélynyomót további négy passzív radiátor támogatja. Az OLED+908 Google TV operációs rendszerrel érkezik, amely most nagyobb hangsúlyt fektet a személyre szabott tartalmakra. A tévéhez új tölthető akkumulátorral (USB-C) szerelt távirányító tartozik.

A Philips OLED808 sorozat hagyományosan negyvennyolc, ötvenöt, hatvanöt és hetvenhét hüvelykes méretekben lesz elérhető, idén a széria egy negyvenkettes modellel is bővül. Ebben a családban is megkapjuk az új P5 AI processzort és a friss Ambient Intelligence-t és a képminőséget javító funkciókat.

Ötvenöt hüvelykes változattól felfelé OLED_EX panelt kapunk, amely 1000 nites csúcsfényerőre képes. Adott a HDMI 2.1 eARC, a Dolby Vision (4K/120 Hz) kompatibilitás, VRR, ALLM, FreeSync Premium és G-SYNC támogatás, valamint az Auto Game funkció.

A hangokért 2.1 kiosztású rendszer felel, a legkisebb (42) modell esetében 50W teljesítményre lehet számítani, míg a nagyok 70W teljesítménnyel büszkélkedhetnek. A jobb és bal hangszórókat digitális keresztváltó felügyeli, a mélnyomót ezúttal passzív radiátorokkal támogatták meg.

A Philips The Xtra sorozata a MiniLED technológiát igyekszik közelebb hozni a felhasználókhoz. Az új 9308 MiniLED TV ötvenöt és hatvanöt hüvelykes méretben a harmadik negyedévben kerül forgalomba. Ez a készülék is megkapta az új P5 AI processzort, kapunk egy a 120 Hz-es (1000 nit) panelt, valamint egy 64W teljesítményű 2.1 csatornás Bowers & Wilkins hangrendszert. Az Xtra MiniLED vonalba érkezik a 9008 jelzésű sorozat (ötvenöt, hatvanöt, hetvenhét), ami a fentebb említett processzort és panelt dolgoztatja. A BW hangrendszer itt már csak sztereó és 40W teljesítményre képes.

A prémium kategóriás The One Performance Series, két új generációs processzorral szerelt modellel (8808 és 8508) bővül. Előbbi negyvenhárom, ötven, ötvenöt, hatvanöt, hetvenöt és nyolcvanöt hüvelykes méretben érhető majd el, míg utóbbi negyvenhárom, ötven, ötvenöt, hatvanöt hüvelykes változatokban kerül piacra. A 8508 60 Hz-es WCG panelt kapott, DLG és HRS technológiával is rendelkezik a 4K 120 Hz-es tartalmak pontos megjelenítéséhez. Mindkét modell háromoldalas Ambilight rendszert kapott és GoogleTV platfomra épült. Árak és pontos megjelenési dátum később várható.

Forrás: www.tpvision.com